torsdag 24. mai 2012

Jentestrikk

Til helgen skal vi i dåp til niesa vår og da må hun selvfølgelig få litt tantestrikk!

Først ut en liten skjønn vest etter mønsteret Clara fra danske Isager Strik. Dette er et velskrevet mønster som jeg liker godt og i den myke lette silkeulla til Nøstebarn blir det en tynn, deilig og praktisk vest.Strikkefakta
Mønster: Clara vest fra Isager (Ravelry-link)
Størrelse: 6 måneder
Garn: 30 gram Nøstebarn Silke-Ull i lilla (43)
Pinner: 3 mm
Endringer: La til pittelitt på lengden

Har også strikket en rosa jakke til lillesnuppa. Var fornøyd med å få brukt opp litt dyrt garn fra lageret men tror desverre det kommer til å nuppe en del. Mønsteret er fra Myk Start av May B. Langhelle, men jeg har valgt å lage en monteringsfri jakke med raglanfelling, fremfor å strikke den i fem deler og montere.Myk Start (ravelry-link) har jeg et litt ambivalent forhold til; boka er utrolig fin og inspirerende å bla i. Bildene i boka er helt nydelige. Plaggene er fine, enkle og praktiske. Men, når det kommer til en del av oppskriftene i boka, spesielt de større plaggene (jakker og bukser), så er det en del ting jeg ikke liker. De inneholder noen dårlige og ufullstendige forklaringer, det er opplysninger som mangler og det involverer mye montering. Har skjønt at dette er en strikkebok som er myntet på nybegynnere og hadde jeg vært nybegynner, gravid og hormonell og fått denne boka i hånda så tror jeg at jeg hadde jeg gitt opp med en gang. Dog er oppskriftene på småplaggene (sokker, luer, votter) supre (det samme gjelder forresten den nydelige Fuglemammas omslagsbody) og som sagt er den kjempefin og innspirerende å bla i.

Strikkefakta
Mønster: Mykeste myke jakke fra Myk Start (ravelry-link)
Størrelse: 6-12 måneder?
Garn: 200 gram  Sublime Yarns Baby Cashmere Merino Silk DK
Pinner: 2,5 og 3,5 mm
Endringer: Først og fremst raglanfelling istedet for montering av ermer. Justerte lengde og maskeantall på ermer og bol. (Se prosjektet på Ravelry for flere detaljer)Håper lillejenta og foreldrene blir fornøyde:-)

12 kommentarer:

 1. Så fine ting! Heldige niese. Supert at du skriver hva du tenker om garn og oppskrifter, det er nyttig lesning. Hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Syns det er fint å kunne dele litt erfaringer om garn og oppskrifter!

   Slett
 2. Nydelige plagg! Den vesten er bare super fin, akkurat passe pynta :)
  Veldig enig ang Myk start boka, har strikka flere plagg derfra, men hadde jeg ikke hatt litt erfaring med strikking hadde jeg nok blitt temmelig forvirra..
  God helg til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Har irritert meg så mange ganger over den boka så det var godt å få det ut;-)

   God helg til deg og!

   Slett
 3. Nydelige plagg! Har lyst å strikke en clara vesten selv en dag. Hva er største størrelsen i den? Liker også så godt endringa du har gjort på jakken med ranglan-felling! :) Du er så flink :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anka! Den vesten er i størrelse 6 mnd, 1 år, 6 år, 7 år tror jeg! Kjempefint mønster...tenkte å strikke den som kjole også til lillejenta. Ja, raglanfelling er absolutt best:)

   Slett
 4. Vesten er så utrolig nydelig! Det samme gjelder jakken Ü Du vet jo at jeg ikke er en spesielt erfaren strikker, og jeg har faktisk overlatt myk start-boka til mamma! Utrolig inspirerende, men jeg blir sittende fast...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Guro:) Irriterer meg veldig over den Myk Start boka altså...

   Slett
 5. Utrolig mye fint du strikker!

  SvarSlett
 6. Så mye fint du har strikka! :)

  SvarSlett
 7. Hei! Kjempe fin versjon på jakken fra myk start!! :) Kan jeg spørre om hvordan du har laget din med raglanfelling? Lager buksen deres nå, og vil gjerne lage jakken slik du har gjort:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for det :) Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke husker alle detaljene rundt hvordan jeg gjorde det. Ser på Ravelry at jeg har skrevet dette om jakken:
   La opp 149 masker. 7 masker i hver side var til knappestolpe og ble strikket i rillestrikk. Fulgte mønsteret på resten av maskene. Strikket til arbeidet målte 18 cm. Ermene: La opp 45 masker. Økte to masker under ermet til 59 masker. Ermelengde: 19 cm.

   Jeg kan ikke huske detaljene rundt raglanfellingen men det er en helt vanlig raglanfelling så hvis du finner et mønster på en annen raglanjakke så er det bare å følge det.

   Lykke til! Beklager at jeg ikke kunne være til mer hjelp!

   Slett