onsdag 14. august 2013

Dåpsgaven som ikke ble ferdig i tide

Da den vakre tantejenta mi ble døpt i juli var det litt krisestemning i heimen. Den hjemmestrikka dåpsgaven ble ikke ferdig i tide. Lillefrøkna fikk riktignok et fint Moomin-servise fra tante og onkel, men altså ingen strikkaplagg! Mottakeren virket ikke spesielt nedfor av den grunn, hun var like blid og smilende som alltid, men det var med tungt hjerte tante måtte skrive i dåpskortet: "Del 2 av gaven kommer i posten. Tante er litt treig med strikkepinnene." Mottakerens foreldre måtte humre litt da de leste kortet, og de har vel begynt å skjønne at tante/søster/svigersøster ikke alltid rekker å bli ferdig i tide (The story of my blog?)

Men nå, endelig ble jeg ferdig med gaven! Etter noen raske bilder ble den straks sendt avgårde i posten til tantejenta.

Jakken er strikket etter et mønster jeg fant i et gammelt Mamsellhefte fra Sandnes Uldvarefabrik; Babybok 1503 S. Jeg falt for det fine hullmønsteret. Den var imidlertid ganske seig å strikke. Jeg klarte ikke å memorere hullmønsteret og det var heller ikke spesielt lett å lese mønsteret. Hvis jeg skal strikke den en annen gang tror jeg at jeg skal lage et mønsterdiagram som jeg kan følge. I tillegg syns jeg fargen ble litt for mørk. Disse to tingene gjorde at fullføringsmotivasjonen dalte ganske kraftig. Jeg kom da i havn med den til slutt og må si meg ganske fornøyd.Sammen med den ga jeg en bukse som jeg strikket i fjor og som egentlig var ment til min andre tantejente som er litt større. Den så litt liten ut til henne så håper den passer bedre til sin nye mottaker. Mønsteret er Bukse med seler fra Nøstebarnboka, bare strikket uten seler. Med lang vrangbord i livet og nederst på beina tror jeg den skal sitte godt på.


Plaggene er strikket i Dale Babyull (farge 4845) og skal være cirka størrelse ett år. Jeg hadde jo også planer om lue og sokker til, men så langt får det bli med planen. Andre ting venter:-)

Ønsker alle en finfin kveld!

Edit: Huldr tipset om at mønsterheftet med jakken ligger ute på nettet her: http://misemors-hobbyrom.blogspot.no/2011/07/babybok-1503-s.html :-)

19 kommentarer:

 1. Herregud for en nydelig jakke!!! Finnes det heftet endå?? DEN jakken MÅ bare ullprinsessen ha hehe Hvis du lurte så ja den jakken falt virkelig i smak her ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, skjønner! Tror ikke heftet er i salg mer, nei. Har sendt deg melding på Ravelry;-)

   Slett
  2. då skal eg inn å se :)

   Slett
  3. Stine, du har vel fått hjelp, men ellers (og for eventuelle andre) fant jeg den her:

   http://misemors-hobbyrom.blogspot.no/2011/07/babybok-1503-s.html

   Guro: Nydelig jakke, veldig fin i lilla!

   Slett
  4. Håper det er ok at jeg deler link forresten :) Veldig artig det heftet!

   Slett
  5. Takk for tipset Huldr!! Tror kanskje det kan være samme kilde til min kopi:) Jeg må legge inn linken i innlegget.

   Slett
 2. Bedre sent enn aldri sier nå jeg! Veldig fin jakke :)

  SvarSlett
 3. Dette er veldig merkelig, men jeg holder altså på med akkurat den samme jakka nå, etter å først ha arvet jakka, så gravd opp mønsteret fra bestemors oppskriftslager. Den er bare helt nyyyydelig. Great minds think alike ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hææ, er det mulig?? Det var jo litt sprøtt, rett og slett! Men jakken er jo veldig fin da, hullmønsteret er helt nydelig!

   Slett
 4. ååå, verdt å vente på da! og man får tross alt veldig mye på en gang sånn i starten og rundt dåp, så det er bare fint å ha noe til gode ;) helt nydelig sett!

  SvarSlett
 5. Flott dåpsgave, og verd å vente på ja. Takk for fine ord i bloggen min, det varmer!

  SvarSlett
 6. Utrolig fint sett! Heldig lita snuppe Ü Og imponerende at du klarte å fullføre, selv om motivasjonen var dalende!

  SvarSlett
 7. Det var virkelig en nydelig jakke og verdt å vente på. kjempe fin i den fargen og mønsteret kom godt fram.

  SvarSlett
 8. Den jakka var bare helt nydelig!!! :)

  SvarSlett
 9. Herlighet for en NYDELIG jakke! :)

  SvarSlett
 10. Kjempefin! BEdre sent enn aldri, og den som venter på noe gost venter ikke gorgjeves...ikke sant...? :-)

  SvarSlett