onsdag 28. august 2013

Bringebærgenseren

Jeg elsker farger! Duse farger, skarpe farger, naturfarger og fine fargekombinasjoner. Farger er også noe som motiverer meg når jeg strikker. Hvis jeg syns fargen på garnet jeg strikker med er litt kjip, så synker strikkemotivasjonen helt til bunns, og det motsatte skjer hvis jeg liker fargen. Ofte handler det også om nyanser. Dette kan være litt kinkig når man bestiller på nett og fargen ikke viser seg å være samme nyanse som på pc-skjermen. Endel planlagte prosjekter har gått i vasken på grunn av at fargen ble helt feil i virkeligheten.

Noen ganger faller jeg pladask for en farge. Slik som med dette prosjektet. Det begynte med en skarp rødrosa bringebærfarge. Jeg tenker på sommer, vannmelon, rosa tånegler og bringebærsmoothie. Da Pickles hadde alpakkasalg i vår slo jeg til og bestilte nøster nok til en genser til meg selv av det bringebærfargede alpakkagarnet. Denne gangen innfridde fargen forventningene helt og holdent - den var faktisk enda finere i virkeligheten enn på pc-skjermen!Jeg lette en stund etter det perfekte mønsteret og falt til slutt på en genser jeg har strikka før, nemlig Lun genser fra Pickles. Har sett mange fine varianter i alpakka av denne så da fikk jeg også lyst til å prøve på det. Dette er en modell som skal være litt vid og kort. Syns den forrige ble alt for vid, spesielt i halsen. Denne gangen strikka jeg derfor en størrelse xs og la til lengde både på bol og ermer.  Testa ut icord-opplegg i halsen og icord-avfelling på ermene. Dette tar litt ekstra tid, men det blir så fint. Denne gangen må jeg dog innrømme at det hadde vært finere med den originale rullehalsen. 
Genseren er morsom å strikke og har en helt unik konstruksjon. Det blir nok ikke den siste lune genseren herfra.

Strikkefakta:
Mønster: Lun genser fra Pickles
Garn: 400 g Pickles Pure Alpaca i fargen Frisk bringebær (6340)
Pinner: 3,5 og 4 mm
Størrelse: xs, med ekstra lengde på ermer og bol
Endringer: Brukte icord-opplegg og -avfelling på ermer.


Her er bringebærgenseren sammen med sin myke og lette storesøster, angoradrømmen, som er litt merket av tidens tann med nupper her og der.


Den fine friske fargen som jeg falt sånn for i mai er ikke særlig høstlig og sannsynligvis ikke spesielt fin mot vinterblek hud. Rart hvordan fargevalg påvirkes av årstiden man er i, ikke sant? Men det kommer jo heldigvis en ny vår:-)


25 kommentarer:

 1. Veldig fin genser og flott bringebærfarge! Denne fikk jeg lyst til å strikke nå.. :)

  SvarSlett
 2. Veldig fin genser! Kunne også tenkt meg å strikke denne, men veldig usikker på hvilket garn jeg skal bruke :)

  SvarSlett
 3. Utrolig fin genser! :) Gleder meg til jeg får tålmodighet nok til å strikke et plagg som er stort nok til å passe meg..

  SvarSlett
 4. Denne ble fin Guro;) Denne er en av favorittene mine også, venter tålmodig på at pickles jentene skal få inn mer av det blå tweed garnet... Ønsker deg ei fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter å ha sett din i tweed tror jeg det må bli det neste gang:-)

   Slett
 5. Veldig fin genser, denne står høyt på prioriteringslista mi! Men så var det garnet da, står mellom angora og pure alpaca - hva anbefaler du? (Jeg er ikke av dem som nyser av angora altså).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, vanskelig. Har ikke vært borti noe så mykt og lett som angora før, men tror nok jeg ville gått for alpakka. Angoragenseren røyta en god del i begynnelsen og har også fått endel nupper.

   Slett
 6. Superfin! Dette mønsteret er SÅ genialt, men enig med deg; størrelse XS med lengre arm og bol gjør den helt perfekt:-)

  SvarSlett
 7. Kjempe fin ble den, helt enig i at fargen var nydelig! Og vinter blek hud kan få farge, en god unnskyldning for å reise til varmere strøk ;) (eller solarium :p )

  SvarSlett
 8. Nydelig farge, det er bare å bruke den masse nå før høsten og høstfarger setter inn for fullt!
  Du er jo bare så flink å strikke, du bare fortsetter å imponere meg Ü

  SvarSlett
 9. Tror det blir en flott farge i vinter, jeg. Det er jo da man trenger det som mest!

  SvarSlett
 10. Wow så fin den ble! Jeg også er slik med strikking og farger;) Og ja, denne fargen er bare helt nydelig! Min genser i bringebærfargen ligger fremdeles og venter på å bli ferdig...tror jeg snart må få gjort noe med det etter å ha sett din. Og kanskje det blir en lun genser på meg også en dag?

  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 11. Så fin den ble! Jeg har også sett på den bringebærrosa fargen, men tror ikke den vil passe til mitt røde hår, hihi ;) Angoraversjonen var også fin! Jeg strikker en ny Frøken Seiler nå, men får mer enn nok angora av bare stripene. Det røyter sånn, synes jeg! Lun genser er en favoritt her også, både å strikke og bruke, og jeg satser også på å strikke flere av den :)

  SvarSlett
 12. Det kommer heldigvis en ny vår om den skulle havne litt langt bak i skapet i vinter;) Flott er den, og da er det bare å glede seg til bruk!! Jeg er nok litt sånn med farger ja, at valget varierer med årstidene...

  SvarSlett
 13. Nydelig!
  Jeg blir også så inspirert av farger - elsker det :)
  Og nå må jeg snart prøve meg på denne genseren, den ser så flott ut! Snart... må bare først :)

  God helg,
  klem

  SvarSlett
 14. Veldig veldig fin!! Nå ble jeg inspirert til å strikke meg en ny lun genser - etter dine størrelsestips. Den jeg strikket i angoragarnet har jeg nesten ikke brukt :( Den ble altfor vid og altfor hårete...Herlig farge på din! Du strikker så fint :)

  SvarSlett
 15. Nydelig farge! Genseren ser herlig ut! Lyst på.....;)

  Fortsatt fin strikkehelg ønskes deg:)

  SvarSlett
 16. Utrolig fin genser! Og NYDELIG farge! Jeg har også lun genser på pinnene nå, for tredje gang.. De to foregående har ikke blitt helt som jeg hadde forestilt meg, så har endt med å rekke dem opp. Synes de ble for korte og vide, så nå har jeg gjort som deg - gått ned en størrelse og lagt til ekstra lengde. Og denne gangen ser det ut til å bli akkurat som jeg hadde forestilt meg :)

  SvarSlett
 17. Nydelig! Jeg har også en i angora, men vurderer veldig en i alpakka også!:) og JA, veldig rart det der med farger og årstid. God søndag til deg!

  SvarSlett
 18. Nydelig farge på genseren. jeg har fått et råd om å fryse genseren. Då nupper den ikke. Kan det stemme tro?
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Frøs ned angoragenseren og gikk over med klesrulle etterpå. Det fungerte til en viss grad, men den avga fortsatt mye hår:-P

   Slett
 19. Kjempefin, både genser og farge. Jeg har fryst mine angoraplagg i en plastpose noen dager, og rista av "overskuddshårene"; det har fungert til en viss grad ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har samme erfaring som deg. Det fungerer å fryse - til en viss grad.

   Slett
 20. Så fin - den har jeg også lavet til mig selv:) Og nu følger jeg også dig! Hej herinde - super fine ting du laver :D

  SvarSlett