tirsdag 25. desember 2012

Bulle (julegaver I)

Håper alle har hatt en fin julefeiring! Her har vi kost oss, både store og små. Tradisjonen tro ble den siste julegaven ferdigstrikket på julaften. Luen til min pappa felte jeg av under Tre nøtter til askepott, skylte opp og tromlet tørr på ullprogrammet i tørketrommelen. Puh, akkurat ferdig!

 I julegave fikk jeg også noen strikkerelaterte gaver. Fra min fine venninne fikk jeg nydelig mykt merinoull/kasjmirgarn og fra broren min fikk jeg Marius strikkebok (etter forsiktig hinting direkte oppfordring, med påfølgende svar:  "Marius hvaforno??"). Før jul var jeg så heldig å vinne giveaway hos Stinemor og på julaften, passende nok, fikk jeg premien i posten. En kjempefin strikkebok, "Shades of Winter". Tusen takk, Stinemor:-)

Så var det vel på tide å vise frem litt julegaver. Mangel på passende modell, dårlig med lys og dårlig med tid gir ikke de beste bildene, men vises frem skal det uansett. Til ei frøken på tre og et halvt har jeg strikket en tunika. Har lenge hatt lyst å strikke den søte tunikaen Bulle og endelig bød anledningen seg. Kjøpte noen nøster grå Lima på garnsalg og supplerte med et nøste knallrosa Cascade 220 fra lageret. Og med noen matchende prikkete knapper tror jeg den vil falle i smak hos lille frøken Rosa.Dette var en veldig morsom tunika å strikke - mellomtykke pinner, godt garn å strikke med og viktigst av alt; et velskrevet og morsomt mønster! Tunikaen strikkes ovenfra og ned (=lite montering) og har mange fiffige detaljer som lommene i kontrastfarge og de fine rynkene/foldene på brystet og ryggen. Veldig fornøyd med dennne må jeg si. Det eneste negative jeg kan komme på er at jeg lurer på om tunikaen kan bli litt vel tykk til innebruk? Vi får se hva mottakeren selv syns:-)


Strikkefakta:
Mønster: Bulle av Karen Borrel 
Garn: 225 g Drops Lima i lysgrå (9015) og 20 gram Cascade 220 i knallrosa (9469)
Pinner: 5 mm (4 mm til lommene)
Størrelse: 3-4 år
Endringer: La til noen centimeter på lengden
Kommer med flere julegaver etterhvert så følg med:-)

15 kommentarer:

 1. Utrolig søt liten kjole :) Artig med rosa lomme detalj.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Ja lommene var virkelig prikken over i'en. Så får vi håpe frøkna syns det er nok rosa:-)

   Slett
 2. Kjempefin Bulle
  Og gledelig jul :-)

  SvarSlett
 3. Den va snasen, regner med at frøkna (og mammaen) blir kjempefornøyd! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja mammaen var iallfall fornøyd:-)

   Slett
 4. Kjempesøt! Og tøff med knall detaljer:) Dette mønsteret var nytt for meg, takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:)Veldig morsomt mønster - anbefales!

   Slett
 5. Skulle ønske jeg hadde samme strikke-genet som deg Guro! Kjempefin Bulle :) Imponerende at du fikk ferdig den siste gaven på julaften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, vet ikke helt om det er et strikkegen men klarer ikke å sitte i ro uten strikketøyet;-)

   Slett
 6. Så utrulig fin! Denne trur eg at eg skal sette på "dette skal eg strikke"-lista! ;)

  SvarSlett
 7. Jeg ble bare overlykkeli da vi fikk denne Guro! Den e bare helskjønn, med de lekre detaljene og att på til deilig, varm & go... Du e bare en engel Guro og lille frøken Rosa elsker den! Klem

  SvarSlett