fredag 2. august 2013

Sol & iskrem

Jøss, da var vi i august allerede. Ferien gikk, som vanlig, i et svosj og det ble visst en liten bloggferie også. Jeg hadde planer om å blogge litt underveis men det ble visst med tanken. Litt deilig å ta helt fri også;-)
Et nytt prosjekt til meg selv ble ferdigstilt før ferien - et prosjekt som minner om sol og iskrem. Nok en gang valgte jeg garn fra Pickles. Denne gangen var Doktor Ingrids sommerstjerneponcho som pirret nysgjerrigheten min. Hennes beskrivelse av det fantastiske myke garnet og de fine bildene hennes - jeg bare var nødt til å prøve ut det nye garnet Summer Wool. Egentlig er jeg overhode ikke glad i å strikke med bomull og jeg fnyser litt av ull/bomullsblandinger. Det meste jeg strikker skal brukes til å varme en liten (eller stor) kropp her nord for polarsirkelen og da er det ullas gode egenskaper som settes øverst. Ser for meg at i en ull/bomullsblanding vil bomullen ødelegge for ullens utrolige isolerings- og absorberingsevne. Men, etter en fantastisk forsommer her nord, med påfølgende ferie i "sydens" sol, var det imidlertid ikke varmeegneskaper som betød noe i valget av garn. Derfor drista jeg meg altså til å prøve ut ull/bomullsgarnet til en sommerjakke til meg selv.
Mønsteret jeg har valgt er nok en gang Featherweight av Hanna Fettig. Dette er tredje gangen jeg strikker dette mønsteret -  det må vel sies å være en gjenganger? Det er rett og slett et kjempegodt basismønster. Denne gangen ville jeg ha en med sommerlige striper og garnet er ganske mye tykkere og absolutt ikke i fjærvekt-klassen, som i mønsteret, så da måtte jeg bare prøve meg litt frem. Jeg la opp etter størrelse xs og strikket i vei. Målte den mot min forrige Featherweight og prøvde litt underveis og overraskende nok så ble den veldig bra! Og med et garnforbruk på i underkant av 200 gram så ble den nå ganske fjærlett også.Garnet er virkelig mykt og godt mot huden - helt kløfritt! Med 70 % bomull så er det jo som andre bomullsgarn å strikke med - litt lite elastisk. Det ble noe ujevnt og jeg syns det var litt vanskelig å strikke fast nok med dette garnet. Neste gang vil jeg nok gå ned på pinnestørrelse. Jakka har allerede blitt brukt masse - det vises kanskje på bildene at det er kommet litt nupper her og der? Heldigvis er de lette å plukke bort og jakka er kjempegod på.

Strikkefakta:
Mønster: Featherweight Cardigan av Hannah Fettig
Garn: Pickles Summerwool - 125 gram i fargen Åker (gul) og 70 gram i fargen Vanilje (kremhvit)
Størrelse: S/M?
Pinner: 3 mm (til vrangborder) og 4,5 mm
Endringer:  La opp etter størrelse xs, økte til raglan 19 ganger. Strikket kanten rundt i rillestrikk.

Jeg er veldig fornøyd med den fine sommerjakka mi men nå er det tilbake til ull og alpakka. Høsten nærmer seg jo tross alt med stormskritt;-)

17 kommentarer:

 1. Å, denne var skikkelig fin! *lyst på* :)
  Perfekt slenge-på-seg jakke over en singlet eller noe, takk for inspirasjon ♥

  Fortsatt god sommer
  Klem

  SvarSlett
 2. dødsfine farger :) mulig jeg og må få på plass en featherweight i løpet av høsten... håper du får nyte den en god stund til før det blir ullsesong for fullt!

  SvarSlett
 3. Så fin!! Dumt strikkelista mi er så lang.. fint med noe strikket om sommeren også :)

  SvarSlett
 4. Så fin den ble! Fine farger som egentlig passer hele året, synes jeg. Jeg har også lyst å prøve sommerulla til Pickles, men det har foreløpig bare blitt med tanken fordi jeg ikke har funnet noe "perfekt prosjekt" ennå ;)

  SvarSlett
 5. Det var kjempe fin! Å så herlige farger. :) Tror jeg også må prøve meg på en sånn jakke, takk for inspirasjon :) Klem

  SvarSlett
 6. Hehe, jeg har samme forholdet til ull/bomullsblandinger som deg. Sikkert pga bosted...

  Flott jakke! Likte fargekomboen.

  SvarSlett
 7. Dette ble virkelig en flott sommer og sol jakke:)
  Ser deilig ut på også!

  Her har også ferien sust avgårde, men så fine uker vi har hatt med sol og varme!:)

  Lykke til med hverdagen igjen!;)

  SvarSlett
 8. Herlig jakke - fine farger. Jeg er også ullfantast - ull er gull! Men noen ganger kan man kanskje strikke med noe annet, sånn en sjelden gang? :) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Nydelig jakke! Du lager mye fint:)

  SvarSlett
 10. Jeg er for første gang på over 1 måned på en liten bloggrunde! Hvis din blogg har tatt ferie, så har ihvertfall min det.... Det kommer seg nok snart Ü
  Den jakken er så fin, og fine farger også.
  Tuuusen takk for garnnøstene i dag, det skal nok betales tilbake i god kaffe. Plutselig står jeg der med en dobbel cappuccino Ü

  SvarSlett
 11. Ajaj, denne jakka var bare helt utrolig fin! Nydelige farger, sikkert lett og deilig å ha på også :)
  Jeg browser etter en jakkeoppskrift til noe knallfint garn jeg har kjøpt, kanskje dette er jakka jeg skal prøve meg på? ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, oppskrifta anbefales absolutt! Enkel og grei:-)

   Slett
 12. Litt seint ute, men må bare snike meg inn for å si at jeg digger jakka!!

  SvarSlett
 13. Takk for fine kommentarer:) Det blir nok ikke den siste Featherweighten.

  SvarSlett
 14. Velkommen tilbake fra ferie Guro!

  Jakken ser kjempefin og deilig ut!

  SvarSlett