søndag 11. august 2013

Til små nurk

I vår omgangskrets og familie går medlemstallet stadig oppover. Nye babyer dukker opp hist og her. Jeg føler alltid at jeg må gi noe hjemmestrikket, både til nær og fjern. Dessuten så fins det jo ikke noe morsommere enn å strikke knøttsmå plagg.

Da en av mine beste venninner fortalte at hun ventet sin førstefødte gikk jeg straks i gang med å planlegge en liten garderobe av strikkaplagg - jeg skulle lage hentesett, votter, luer, sokker, vester, heldress osv osv. Jeg hadde jo allverdens med tid - det  var jo enda over et halvt år til den lille skulle komme. Et halvt år går fort. Plutselig satt jeg der, et par uker før termin, og tenkte at det kanskje var på tide å begynne på noe til den lille? Jeg gikk i gang med hentesettet; flettejakken fra Nøstebarn med planlagt tilhørende sparkebukse. Da lillegutten kom et par uker senere var jeg ikke i nærheten av ferdig. Da var det bare å hive seg rundt med plan B: lue og sokker.
Lua og sokkene jeg har strikket er noen av mine favoritter til små nurk; jeg har selv testet de til minstemannen her og de sitter godt på. I nydelig myk Silkeull fra Nøstebarn blir de helt perfekte etter min mening. Min venninne ble kjempeglad for gaven også håper jeg at jeg klarer å fullføre den egentlige gaven før lillegutten vokser ut av det;-)

I litt fjernere omgangskrets har det kommet til to nye småttinger, en gutt og en jente. Pjokken fikk et par lange gode raggsokker fra Myk Start  i Drops Alpaca (også denne oppskrifta er kvalitetssikret hjemme hos oss). Disse er ganske drøye å strikke, for en som meg med sokkefobi, men sitter så godt på.Til frøkna gikk jeg for spiralsokker/vanter fra All You Knit is Love (Ravelry-link) i Nøstebarns 2-tråds merino lammeull. Disse var morsomme og raske å strikke! Hvis de sitter godt på blir nok dette en fin liten gave til andre smånurk:-)
Konklusjonen etter denne runden med babystrikk er, nok en gang, at ambisjonsnivået mitt er altfor høyt. Det er lett å glemme at man ikke har allverdens med strikketid og racerfart på pinnene. Når jeg i tillegg foretrekker tynt garn og pinne 2,5-3 til smårollinger, så tar det tid. Til fremtidige nye verdensborgere satser jeg på småplagg - jeg har jo tross alt en eviglang strikkeliste til meg selv og mine også;-)

10 kommentarer:

 1. puh.. jammen er strikkelisten din lang! Men er enig i at det er så artig å gi de små de beste ullplaggene :) De setter nok utrolig pris på det du gir :)

  SvarSlett
 2. Åhh, fiiiine små klær i så deiilig garn!

  Må snart prøve de sokkene jeg har lest så mye bra om. Jeg kjenner meg veldig igjen i høyt ambisjonsnivå, hodet strikker liksom fortere enn hendene gjør ;)

  De er heldige de små nurkene som får klær fra deg. Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 3. Må bare skrive under. Men helledussen for noen plagg du har laget! Nydelige!

  SvarSlett
 4. Deilige sokker da. De er heldige som kjenner deg.
  Klem

  SvarSlett
 5. så mye fint! kjenner meg igjen i at de små kommer raskere enn man ser for seg første gang man får høre om at de er på vei ;) men småplagg er jo kjempefine og nyttige de og!

  SvarSlett
 6. Jeg er HELT der du er! Ambisjonen og lysten er stor, men tiden renner alltud ut.. men smågaver som dette er jo egentlug en stor gave allerede. Liker det du lager!

  SvarSlett
 7. Jeg er HELT der du er! Ambisjonen og lysten er stor, men tiden renner alltud ut.. men smågaver som dette er jo egentlug en stor gave allerede. Liker det du lager!

  SvarSlett
 8. Det du har laget er jo av det man desidert mest bruker, så det er veldig kjærkomment å få vakre sokker. Og ja, det er utrolig hvor kort tiden til termin tar når man har tenkt å strikke barselgave! (Og pussig nok kommer det veldig i perioder i bekjentskapskretsen, i fjor var det fire stykker på en uke i april...)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for kommentarer! Virker som det er flere som er i samme båt som meg;-)

  SvarSlett
 10. Supersøte små plagg som i tillegg er veldig nyttige! Jeg er der nå at jeg har lyst til å strikke alt mulig til ventende venninner, teppe, jakker med bukser til, luer, sokker ... Men jeg må bare innse at jeg har altfor mange prosjekter jeg har lyst til å strikke og begrenset med tid (og forsåvidt også penger, det er jo ganske dyrt alt dette garnet!). Lua og sokkene i lyseblått og hvitt var utrolig søte og hadde passet helt til den lyseblå jakka jeg holder på å strikke (selv om jeg har litt turnoff på å strikke med lyseblått akkurat nå, jfr mitt nyeste blogginnlegg så synes jeg det er en nydelig farge til små bebiser)!

  SvarSlett