fredag 16. mai 2014

Vestefin

Ei fin frøken fylte nylig fem år. Tror ikke jeg kjenner noen små som blir så glade for hjemmestrikk som henne så da måtte det selvfølgelig bli en strikket gave. 

I år, som i fjor, har jeg strikket en vest til henne. Vesten er klassikeren Bella fra heftet Børnestrik på pinde 3,5-4. Garnet er Abuelita 4-tråds Merino fra Pickles i en fin pudderrosa farge. Frøkna på fem er særdeles glad i rosa, som de fleste småjenter i den alderen, så det måtte bli rosa. Denne rosafargen er imidlertid ikke så sukkersøt, men veldig fin. Garnet er veldig deilig å strikke med - det minner om Quince & Co.-garnet Lark som jeg har strikka en genser i. Det er spenstig, godt å strikke med og egner seg bra til mønsterstrikk.
Jeg henger jo, som tidligere nevnt, litt etter med blogginga så denne vesten ble faktisk overrakt 5-åringen for én måned siden. Hun har allerede brukt den masse og er strålende fornøyd. Det er kommet endel nupper på den men håper de er lette å fjerne. Dette garnet virker å holde seg bedre enn den tynnere varianten, Abuelita 3-tråds Merino, i alle fall. 


Strikkefakta:
Mønster: Bella fra Børnestrik på pinde 3,5-4 av Lene Holme Samsøe 
Garn: 160 g Abuelita 4-tråds Merino i fargen Rosa karamell
Størrelse: 6 år
Pinner: 3 og 3,5Ønsker alle en fin 17. mai! Her gjøres siste innspurt på det hjemmestrikkede antrekket til minstegutten - sånn i tillegg til alt det andre som skal gjøres klart til dagen :)

11 kommentarer:

 1. Nydelig farge på vesten. Er litt herlig med noe som ikke er knæsjrosa hele tiden :)

  SvarSlett
 2. Så fin Bella du har strikket:) nydelig farge, og mønsteret kom godt frem i dette garnet.

  SvarSlett
 3. Bella er nydelig, veldig fin rosa farge :-) god 17 mai

  SvarSlett
 4. Så koselig at barn setter pris på hjemmestrikket ♥
  Nydelig var den også!

  SvarSlett
 5. Blir aldri lei av bella, denne var nydelig! :)

  SvarSlett
 6. Bella slår alltid an! Veldig fin pudderrosa farge!

  SvarSlett
 7. Bella`n ble kjempefin i denne rosa fargen også den! Så koselig når strikkeplagg blir satt så stor pris på, da er det virkelig gøy å gi gaver:)

  SvarSlett
 8. Ja dette er virkelig et fint mønster. Jeg har akkurat strikket genser-varianten av den, og nå holder jeg på med en Bløde blade vest fra samme hefte. Vedr. nupping av abuelita-garn: jeg strikket en jakke til 4-åringen min i Abuelita 3-tråds, og den så ikke ut etter en dag i barnehagen... Nuppet noe veldig. Har ikke prøvd 4-tråds enda, men det er nok kanskje riktig som de sier at jo mykere garn jo mer nupping...

  SvarSlett
  Svar
  1. Har samme erfaring med Abuelita 3-tråds som deg! Tror nok det er slik som du sier at mykere garn gir mer nupping.

   Slett
 9. Så flott den ble ! Liker ege! ntlig ikke rosa noe særlig men denne nyansen var lekker

  SvarSlett
 10. Så kjekt å strikke når du vet mottaker blir fornøyd :) Nydelig vest! Den rosafargen var utrolig fin:)

  SvarSlett