søndag 23. mars 2014

Votter med vårsmak

Våren er overhode ikke i anmars her i nord men et par ferdige votter gir litt vårfølelse. Etter å ha fått den flotte svenske votteboka Vantar för alla årstider i hus var jeg bare nødt til å strikke noen av de flotte vottene. Valget falt på mønsteret Vega.

Planen var egentlig nye votter til meg selv. Med vårlige farger, tynt garn og tynne pinner skulle disse bli gode å ha utover våren. Etterhvert som jeg strikket, innså jeg at vottene ikke var ment til meg, men til mine gode venninne Guro. Hun har ikke kunne hverken strikke eller hekle på en god stund så da følte jeg at hun virkelig fortjente en liten hjemmestrikket oppmuntring!
Vottene gikk egentlig ganske fort å strikke; mønsteret var enkelt og greit, men allikevel tok det en evighet å fullføre vottene.  Dette skyldes ene og alene vott nummer to, som virkelig er utrolig seig å strikke. Regner med det er flere som kjenner seg igjen i det?

Jeg var litt uoppmerksom da jeg fulgte mønsteret så et stykke oppi den første votten, oppdaget jeg at jeg hadde utelatt en omgang i mønsterrapporten. Som den late strikkeren jeg er, var opprekking ikke et alternativ. Jeg strikket heller videre og la til noen ekstra mønsterrapporter.

Strikkefakta
Mønster: Vega 
Garn: PT 2 fra PT Design, i fargene lys fersken (93), okergul (76) og mintgrønn (91)
Pinner: 2,5
Størrelse: Dame
Endringer: La til noen ekstra mønsterrapporter


Mottakeren ble veldig glad for vottene og da er jeg fornøyd! Det blir garantert flere votter fra denne fine boka herfra:-)

21 kommentarer:

 1. Åh, så herlige farger på de vottene! Veldig fine vårfarger og skikkelig eyecandy! De varmer nok ei strikkevenninne som ikke kan strikke på en stund, på både kropp og sjel.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Rett og slett LEKRE votter! Nydelige farger! Jeg lar meg stadig imponere av fine fargevalg i ulike blogger, men når jeg selv skal kjøpe garn, så ender jeg oftest opp med de vanlige tradisjonelle.

  SvarSlett
 3. Flotte! Og bølger blir aldri feil!

  Her var det vårstemning, men årets første snøfall (fulgt av storm og så regn) satte litt brems på våren...

  SvarSlett
 4. Å strikke sokk/vott nummer 2 er noe herk! Men fine ble vottene dine :)

  SvarSlett
 5. Nå fikk jeg skikkelig lyst til å strikke votter. Har sett flere strikket disse og jeg blir like fristet hver gang. Kjempe fine votter. Jeg bare MÅ ha den boka altså.

  SvarSlett
 6. Så fine de ble! De blir nok venninnen din glad for:) Jeg hadde heller ikke giddet å rekke opp det;) Lurt å bare legge til noen rapporter. Det er en kjempefin bok, sitter ofte å kikker i den men har enda ikke strikket noe fra den :P

  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 7. Dette var utrolig flotte vårvotter!

  SvarSlett
 8. Kjempe flotte votter! Har lyst på den boken selv om jeg ikke strikker mye votter og har flere vottebøker jeg sjeldent bruker :/ strikkebokmani? ;)

  SvarSlett
 9. Fine! Herlig fargekombinasjon:)

  SvarSlett
 10. Disse er så fine (jeg har jo allerede sett dem på Instagram). Du har satt sammen veldig fine farger, og en kombinasjon jeg ikke ville tenkt på selv. Jeg har disse ganske høyt oppe på strikkelista, men den er jo eviglang, og ting blir stadig flyttet på. Dessuten går det jo mot vår (håper jeg), og da mister jeg litt vottestrikkelysten. Men jeg skal definitivt strikke et par Vega en gang. Håper du får en fin kveld :)

  SvarSlett
 11. Som jeg sa på Instagram: disse fargene er bare SÅ fine!!!

  SvarSlett
 12. Så fine. Jeg har også vår på pinnene.

  SvarSlett
 13. UTROLIG fine! Har de på listen selv, i nesten samme farger (etter å ha sett panda_mr på insta sine), og nå gleder jeg meg enda mer til å strikke de! Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 14. Kjempeflotte votter, og herlige farger!

  SvarSlett
 15. Jeg er så glad for dem! Tusen, tusen takk kjære deg ♥
  Nydelige farger, og veldig gode på!

  SvarSlett
 16. Vottene dine ble kjempefine!:) Venninnen din er veldig heldig♡
  Og vet du, nå er jeg igang med ett par også;) Men det var denne vott nr 2 da.....er straks ferdig med den første, så får vi se; )

  SvarSlett
 17. Så fine vårvotter. Så kjekt å få slik en fin gave når man ikke kan strikke selv.

  SvarSlett
 18. Denne fargekombinasjonen hadde jeg aldri kommet på selv, dessverre må jeg si ettersom vottene er superfine! Heldige mottaker :)
  Takk for hyggelig melding på bloggen min!!

  SvarSlett