søndag 16. mars 2014

Gråværsdagsfavoritt

Her en morgen da jeg sto og gned søvnen ut av øynene og prøvde å finne ut hvilken ullgenser jeg skulle ta på (ja, for på denne årstida er det bare ull som gjelder) så innså jeg at det var en stor mangel i ullgarderoben min - en myk, god, romslig genser i grått! En genser for slike dager når man bare vil kravle tilbake under dyna. En slik genser må man jo ha!




Mønsteret Il grande favorito har jeg sett på mange ganger og etter at Anne med bloggen Frøken Fargerik har strikket, ikke mindre enn, fire slike på rappen ble jeg virkelig inspirert. Det fluffy alpakkagarnet Fairytale Faerytale ble funnet frem fra lageret og sammen med en tråd tynn alpakka ble det akkurat den deilige myke kombinasjonen jeg ville ha.




Genseren strikkes ovenfra og ned og mønsteret er veldig godt skrevet! Her er det ingen plass man må gjette seg til hvordan man går frem. Alt er godt og enkelt forklart. I begynnelsen må man holde tunga rett i munnen da det er forskjellige økninger på hver omgang, men etter disse økningene er den veldig rettfram å strikke. Jeg hadde egentlig tenkt å strikke den med rillestrikket forstykke, etter å ha sett det på Ravelry, men da jeg var i gang så glemte jeg rett og slett det av. Kanskje neste gang?






På bakstykket strikkes det forkortede rader slik at bakstykket blir litt lengre enn forstykket. Kosefaktoren er høy med denne genseren!

Genseren ble ferdig til akkurat perfekt tidspunkt. Alle tråder ble festet og genseren skylt opp på forrige søndag og dagen etter var en ordentlig gråværsmandag, med sidelengs regn/sludd og ingen lyst til å gå ut døra. Da jeg fikk på genseren, og den var akkurat slik som jeg hadde ønsket, ble mandagen så mye bedre:-)



Strikkefakta
Mønster: Il Grande Favorito av Isabel Kraemer
Garn: 160 g Faerytale fra Du Store Alpakka i grå (732) og 205 g Mini Alpakka fra Sandnes Garn i lys gråmelert (1032)
Pinner: 5 mm (vrangborder) og 6 mm
Størrelse: 38
Endringer: Ingen



23 kommentarer:

 1. For en flott favoritt, skjønner at garderoben mangler noe ;) Ha en fin fin søndag !

  SvarSlett
 2. Det ble en skikkelig kosemosegenser ! Kjempefin:-)

  SvarSlett
 3. Skikkelig fin den ble! Fin melert gråfarge, det er nesten så det frister meg med en til hehe;) Mine er blitt godt brukt og det er helt utrolig hvor varme de er, men aldri for mye. Jeg har flere andre gensere på gang etter en custom made oppskrift som ligner en del på denne. Veldig kjekt å finne på snitt og detaljer selv.
  Og takk for du linket til meg, det er gøy!

  Ha en fortsatt kos søndag!

  SvarSlett
 4. Ser superdeilig ut. En genser i akkurat den gråfargen er SÅ anvendelig; -min grå Lun genser er myyyye brukt :-)

  SvarSlett
 5. Å, jeg så genseren din på morgenkvisten i dag, og har tenkt på den i hele dag. Det var litt fristende å strikke den. Veldig fin!

  SvarSlett
 6. Åååå, du e så flink! :-)

  SvarSlett
 7. Den såg deilig ut! Du tar veldig fine bilder! :-)

  SvarSlett
 8. Kjempe fin. Så skikkelig deilig ut også. Fikk lyst på en slik selv. Har lagt den til i strikkelisten min.

  SvarSlett
 9. Åh, nå fikk jeg lyst til å kaste meg på pinnene! Denne var kjempefin! Liker at den er strikket ovenfra og ned for gensere har en tendens til å bli litt vide oppe hos meg, så da kan den jo tilpasses bedre:)

  SvarSlett
 10. Den så jo bare alldeles nydelig ut! Og pluss for at den strikkes ovenfra og ned, sånt liker vi :)

  SvarSlett
 11. For en fin kosegenser:-)

  SvarSlett
 12. Åå det er så godt med sånne deilige kosegensere! kjempefin! :)

  SvarSlett
 13. Fin kosegenser, ser ut som den lett kan bli en favoritt :) Grå er en ren og fin farge, som passer alt :)

  SvarSlett
 14. Rett og slett helskjønn genser! Den står på lista - og gjett om jeg fikk lyst på riller foran. Selvom du ikke rillet denne gangen, har du den desidert fineste utgaven av genseren jeg har sett!!

  SvarSlett
 15. Ser ut som en skikkelig kosegenser!!

  SvarSlett
 16. Så herlig den var! Ha en fin helg hos deg!

  SvarSlett
 17. For en fin og herlig genser! Denne er på ønskelista mi, har fargeplanene klare også. Din flotte grå er helt perfekt til deg!

  SvarSlett
 18. Så deilig! Og ja, en grå kosegenser er et must! Veldig fin.

  SvarSlett
 19. Nydelig genser, og veldig god å ta på også!
  Fin farge, og fasong Ü

  SvarSlett
 20. Den ser kjempegod ut! Og perfekt tips for meg som har fått to fine fluffy garnnøster av Anne som jeg ikke var sikker på hvordan jeg skulle/kunne bruke. Takk!

  SvarSlett