søndag 22. desember 2013

Nordkappkofte

Heisan bloggen! På tide å oppdatere litt - sånn midt oppi siste del av julestria.

Jeg har strikket meg en ny kofte som jeg føler fortjener litt plass på bloggen. Det vil si, den ble ferdig for noen uker siden og har allerede blitt godt brukt. Problemet er bare at det er helt umulig å få noen greie bilder! Det lille streifet av dagslys vi har forsvinner før man rekker å finne fram kameraet. I går var jeg dog heldig - både jeg og fotografen min (les: mannen min) var hjemme og kameraet var klart da dagen var på det lyseste.

Vel, tilbake til saken - kofta jeg har strikket er Nordkappkofte fra det fine heftet Norske Ikoner som Sandnes Garn ga ut nå i høst. Jeg fikk øynene opp for denne flotte kofta for en god stund siden og når den nå kom i ny versjon var jeg bare nødt til å strikke den!Jeg syns versjonen av denne kofta med lus er enda finere men fant ut at hvis jeg noensinne skulle bli ferdig med den, måtte jeg gå for den enkleste varianten - uten lus.

Både mønsteret, fargevalget og størrelsen ble rett og slett helt perfekt. I tillegg var den morsom å strikke. Det har nok noe å gjøre med at den strikkes rundt og klippes opp i front. Dermed slipper man en haug med vrangmasker. Det er første gangen jeg har klippet opp en jakke i front og må si at jeg ikke skjønner hvorfor jeg ikke har prøvd det før! Så enkelt og greit! Blir garantert å gjøre det flere ganger. Det fins en haug med flotte forklaringer på hvordan man går gjør det på nett. Jeg brukte forklaringen i boka Klassisk småbarnsstrikk. Der står det fint forklart, med bilder. Sårkanten har jeg imidlertid ikke somlet meg til å gjøre noe med og helt ærlig tror jeg den blir værende slik. Latskapen lenge leve!
Jeg brukte originalgarnet, Sandnes Alpakka, som jeg har god erfaring med fra tidligere. Det holder seg fint og kommer i mange flotte farger! Jeg hadde en plan på forhånd for fargekombinasjonen; grå, hvit, okergul og korall. Det viste seg imidlertid at korallfargen i Sandnes Alpakka var mye mer knallfarget og rosa enn jeg haddde tenkt. Derfor brukte jeg heller det fine korallfargede Isager-garnet som jeg kjøpte i Købehavn i vår.

Jeg har fulgt mønsteret, men strikka ermene litt lengre. En erfaring jeg har gjort meg fra tidligere er at jeg strikker veldig stramt når jeg strikker mønster med flere farger. Derfor valgte jeg å bruke pinner i et halvt pinnenummer større på mønsterdelen.
Strikkefakta
Mønster: Nordkappkofte uten lus (modell 11) fra Norske Ikoner
Garn: Sandnes Alpakka i gråmelert 1042 (bunnfarge), mørk gråmelert 1052 (vrangborder og knappestolpe), okergul 2527, naturhvit 1012. En liten rest  Isager Highland Wool i fargen Rhubarb.
Pinner: 3 (til vrangborder), 3,5 og 4 (til mønsterdelen)
Størrelse: Small
Endringer: Strikket ermene litt lengre

Da gjenstår det vel bare å ønske alle der ute en riktig god jul:-)

33 kommentarer:

 1. Den ble flott! Uvanlig fargekombinasjon, men veldig fin! Og så sitter den helt perfekt på deg. Nå fikk jeg lyst på en kofte, jeg også.
  Riktig god jul!

  SvarSlett
 2. Nydelig kofte. Ønsker deg en riktig god jul :)

  SvarSlett
 3. Wow, for en lekker kofte! Jeg liker den både med og uten lus ;) Syns det var fine farger du har valgt, de passe så godt i sammen. Lurt å strikke med større pinnenr på mønsteret.

  Ønsker deg en fin jul

  SvarSlett
 4. Gratulerer med kofte til jul! Eg synest den vart fin og rein utan lus eg!
  Og stilig, uventa farge-kombinasjon - inspirerande!

  SvarSlett
 5. Så fin og flott kofte! Likte godt fargekombinasjonene:)

  SvarSlett
 6. Kjempefin! Fine farger du har valgt deg!
  God jul :)

  SvarSlett
 7. Å så flott den var! Tøff fargekombo. FIkk lyst på en sånn jeg også ;)

  SvarSlett
 8. Nydelig jakke!! Riktig god jul til deg!

  SvarSlett
 9. Veldig fin! Og ja, dagslyset er høyt savnet! God jul ønskes.

  SvarSlett
 10. Åhh - for en lekker kofte! Og gøy å strikke til seg selv :) Ønsker deg og dine god jul Guro, og et kreativt nytt år!

  SvarSlett
 11. Nydelig! God jul til deg og dine :)

  SvarSlett
 12. Nydeligm nydeigm nydelig, Likte pesielt godt fargekombinasjonen. Hdlt nydelig. Så flott at du endelig fikk nok dagslys til å ta bilder.

  God jul til deg og dine!

  Gleder meg til å se alt det fine du sikkert kommer til å strikke i 2014!

  SvarSlett
 13. Nydelig mønster, nydelige farger, ja alt er nydelig! Og jeg skjønner godt at den allerede er mye brukt!

  Fortsatt god romjul til deg og dine:)

  SvarSlett
 14. Så utrolig nydelig! Herlige farger! Takk for tips til oppskriftshefte:)

  SvarSlett
 15. Skjønne farger! Og så satt den smashing bra :))

  SvarSlett
 16. Å, den var kjempeflott! Har blitt så inspirert av kofter nå etter at jeg ble invitert inn på 'Kofter' på Facebook, jeg visste ikke at det fantes så mange kofter og at alle har et navn. Ha et flott nytt, kreativt år!

  SvarSlett
 17. Virkelig lekker!
  Det er mye flott i det heftet :)
  Godt nyttår!

  SvarSlett
 18. Noe av det fineste jeg noen gang har sett. Fargevalget ditt er bare helt fantastisk. Godt nytt år!!

  SvarSlett
 19. Tusen takk for alle de fine kommentarene! Jeg blir så glad:-D

  SvarSlett
 20. Tenk, jeg har ikke fått med meg at du har blogget om kofta... Men, jeg er jo så heldig å ha fått sett den "live"!
  Nydelige farger ♥ ♥ ♥

  SvarSlett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 22. Knallfin kofte!
  Jeg oppdaget bloggen din i dag, litt tilfeldig, og nå følger jeg den via bloglovin. Dette ser ut som et veldig koselig stoppested i bloggland :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 23. Herlig kofte! Og fantastisk fine fargar. Og så fin blogg du har!

  SvarSlett
 24. Råfin kofte! Liker fargekombinasjonen.

  SvarSlett
 25. No har eg kjøpt inn garn til denne kofta, men ser i oppskriften at du må auke(eller felle) inni mønsteret...går dette greit, eller er det vanskelig??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Syns det gikk veldig greit å felle til raglan i mønsteret. Prøvde bare å få det til å stemme så godt som mulig overens med mønsteret, om du skjønner. Lykke til:)

   Slett
 26. Hei, det er kanskje den fineste kofta jeg har sett! Nyyydelig fargekombinasjon, mønster og fasong. Jeg er frekk nok til å bestille garn i akkurat de samme fargene:-) Et spørsmål til garnet: loer og/eller nupper det?
  Birgitte

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så koselig at du likte fargekombinasjonen og skal ha en lik:-) Syns ikke garnet loer eller nupper mye. Jeg er en "nuppeperson" men syns dette garnet holder seg veldig bra! Har plukket litt nupper fra friksjonssteder, som under ermene, men ellers ingenting:-)

   Lykke til med koftestrikking!

   Slett
  2. Så fint å høre at du er fornøyd med garnet! Jeg har begynt strikkinga. Kjempefornøyd med fargene, og garnet er deilig å strikke med.

   Slett