torsdag 16. august 2012

Jeg følger strømmen...

...og strikker meg en Skappelgenser.Alle har vel fått med seg den superpopulære Skappelgenseren, designet av Dorthe Skappel og lagt ut på datteren Maria sin blogg. Lettpåvirkelig som jeg er, og siden det nærmer seg høst og behovet for en deilig stor strikkegenser melder seg, har jeg også begynt på en.

 
Syns den originale ble litt vel oversized så har valgt å gå ned til pinne 6. Har også byttet ut det pusete garnet med et ullgarn (med pittelitt kasjmir i) for en mer stødig genser.

Spent på resultatet!

21 kommentarer:

 1. Korsn garn e d du bruke? Eg like ikke sånne pusete greier nemlig, men vil ha den myk og god! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. En tråd tynn alpakka og to tråder Holst garn Noble: http://holstgarn.dk/noble-geelong-cashmere-38/

   Ser ut til å bli veldig bra:-) Man kan jo også bruke f.eks. totråds Nøstebarn, NZ lammeuld, Malsen og mor eller lignende:-)

   Slett
  2. Notert! ;-) Har lyst til å prøve med picklesgarn, kanskje det blir to tråder med ett eller annet derfra. Må tenke litt! :-)

   Slett
 2. Tror jeg må strikke meg denne eg også...tenkte først; nei DET gidder jeg ikke bare fordi alle andre gjør det. Men synes alikevel den er mer og mer fin :)

  Jeg synes også at den er litt vel oversized, så jeg tror jeg må gjøre som deg - litt tynnere pinner og garn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sånn tenkte jeg også: Jeg gidder ikke gjøre det som alle andre gjør, men så er det jo en fin og anvendelig genser så da måtte jeg og hive meg på bølgen:-)

   Slett
 3. Denne har jeg også siklet på (ja, ikke sånn helt bokstavelig, da, men...) I og med at jeg nettopp har laget en genser til meg selv så kommer nok denne litt langt ned på lista nå. Men det ser fint ut, gleder meg til å se resultatet! Med pinne nummer 6 blogger du vel det ferdige produktet snart, tenker jeg :-)
  Ser forresten at noen av mine kommentarer til andre innlegg hos deg er sporløst forsvunnet... Mystiske greier. Hvis du ikke har sensurert meg, da ?! :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Man skulle jo tro at denne går fort å strikke men jeg hadde visst glemt hvor kjedelig det er med rillestrikk:-P

   Har overhode ikke sensurert deg så det var merkelig!

   Slett
 4. glæder mig til at se det færdige resultat...

  SvarSlett
 5. Har også lyst på, og tenker akkurat som deg å bruke ullgarn :-)
  Gleder meg til å se resultatet !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tror absolutt ullgarn gjør seg i denne genseren!

   Slett
 6. Noenganger må man bare følge strømmen...når strømmen går etter noe fint ;) Og beroligende å se at du ikke blir helt rådvill over at garnet foreslått i oppskriften her helt ute av alle butikklagre, men improviserer selv.....humret litt da jeg leste at det var fritt for alpakka i Norge pga Skappelgenseren.

  Gleder meg til å se den når du er ferdig :D og ikke minst se hvordan dine endringer fungerer, synes nemlig også den så litt vel oversized for min del.... Kjempefin genser, akkurat sånn man skulle hatt til høsten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja måtte også flire litt når jeg leste at det var tomt for alpakka i hele Norge;-)

   Snart kan jeg menge meg med halve blogg-Norge og fjortiser med strikkende mødre:-P

   Slett
 7. Synes den så veldig fin ut når den var litt mer stødig, kanskje jeg må prøve det neste gang. For ja, jeg har selvsagt også kastet meg på bølgen;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er spent på hvordan den kombinasjonen blir!

   Slett
 8. Tror jeg må hive meg på jeg og. Har noe garn som kan være passende nemlig. Er sant det du sier om rillestrikkingen da. Vet jo det godt etter at de hersens voksejakkene som kommer til å bli min død :) din ser i allefall kjempefin ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp rillestrikking er døden! Har strikket én voksejakke, tror det blir med den ene:-P

   Er spent på hvordan denne genseren blir!

   Slett
 9. Helt enig, denne er utrolig fin! Og av og til gjør det ingenting å følge strømmen. Så snart jeg er ferdig med mine nåværende prosjekter henger jeg meg på jeg og:) Også helt enig med tanke på garnvalg, men sitter og lurer på hva jeg skal velge i stedet. Blir gøy å se din variant, litt mindre oversized, ferdig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er spent på hvordan den blir jeg og:-) Cirka halvveis nå!

   Slett
 10. Denne strømmen liker jeg veldig godt:)
  Har tenkt å kaste meg på skappel-bølgen jeg også:)

  Blir spennende å se din versjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, vanskelig å motså denne strømmen tydeligvis! Gleder meg til å se forskjellige varianter rundt omkring:-)

   Slett