søndag 12. august 2012

En grønn skjønn genser

5-åringen har fått seg enda en ny genser. Han fikk velge farge på genseren (grønt  det være) og med dinosaurknapper fra Buttons by Robin på, blir nok dette en hit!Mønsteret heter Lancelot, laget av den franske strikkedesigneren Solen Couix-Loarer. Et fint og detaljert mønster - kanskje litt for detaljert siden jeg helt mistet tråden da jeg skulle begynne på raglanfellingen. Hentet meg inn ved å improvisere og det gikk bra til slutt. Jeg sjekket ikke strikkefastheten min og oppdaget etterhvert at jeg  hadde strikket litt stramt så da måtte jeg legge til 11 omganger på mønsteret for å få rett lengde. La også til litt ekstra lengde på ermene.

Garnet har jeg bestilt fra nettbutikken Quince and Co. over dammen og dette er virkelig et herlig garn - mykt, godt å strikke med og gir jevne fine masker. Hvis det også holder seg fint i bruk havner det ganske høyt oppe på favorittlista mi!

En avsporing: Skjønner ikke hvorfor alle de store norske garnprodusentene er nødt til å superwash-behandle nesten alle sine ullgarn? Selv om jeg strikker en god del med superwash-garn selv, og absolutt ser fordelene med det, så syns jeg det virker som superwash-behandlingen tar litt spensten fra garnet og det blir dødt. Ja til mer ubehandlet ull!Vel, både mottakeren og jeg er fornøyd med den nye genseren og jeg likte mønsteret og garnet så godt at jeg tror lillebror må få en han også!

Strikkefakta
Mønster: Lancelot
Garn: 210 g Lark fra Quince and Co. i fargen Snap Pea
Størrelse: 6 år
Pinner: 4 mm
Endringer: Strikket 11 ekstra omganger på mønsteret og la til litt lengde på ermene

16 kommentarer:

 1. Grønn og skjønn, ja!! Spennende med garn bestilt fra det store utland; må vel prøve det jeg også. Forresten HELT enig i superwash-betraktningen din; synes garnet mister mye liv, og strikker derfor veldig lite med det.

  SvarSlett
 2. Veldig fin genser, og knappene er gørr kule. Det er et av mine favorittgarn også, har strikket masse med det.Jeg strikker mye med begge deler, og de har begge sine fordeler.

  SvarSlett
 3. Wow, så fiiin! Og skikkelig tøff også! Sånn fikk jeg også lyst på til lillegutt her :) Morsomme knapper - jeg har faktisk bestilt akkurat de samme hos Buttons by Robin - dinoknapper + noen kjempesøte reveknapper som jeg tenker å ha på en genser jeg nettopp er ferdig med. Tok det lang tid før du fikk dem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Tok under en uke fra jeg bestilte til jeg fikk knappene:-)

   Slett
 4. Denne var fantastisk fin! For en herlig farge! Spennende å prøve helt nytt garn :)

  SvarSlett
 5. Nydelig genser i herlig gladfarge :-)

  SvarSlett
 6. Takk for fine kommentarer!

  SvarSlett
 7. Dinosaurer har slått godt an hos små mottakere ja:) Flott mønster til gutt du har funnet! ...ramler selv av lasset om oppskriftene blir for detaljerte, men det ordner seg som regel tilslutt!!

  SvarSlett
 8. Herlig genser!
  Helt enig med deg - ja til mer ubehandlet ull!

  SvarSlett
 9. Superfin genser og grønn er virkelig en skjønn farge :-)

  SvarSlett
 10. Herlig farge og skikkelig fin genser!!

  SvarSlett
 11. Ja til mer ubehandla ull, ja til mer guttestrikk og JA til superfin blogg med masse inspirasjon! Takk! Har denne genseren på planen for storebrors vintergarderobe, takk for beskrivelse av oppskriftas kvaliteter! Det skal jeg jammen ta med meg og bli flinkere til. Strikka akkurat en jakke hvor jeg oppdaga for seint at alle på Ravelry hadde kommentert at størrelsene var mikrosmå... )0:

  Takk for meg, kommer tilbake!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord! Er jo kjempeartig å blogge når man får så mange fine kommentarer:-)

   Slett