søndag 16. juni 2013

Featherweight Cardigan

Det har vært stille fra denne kanten de siste ukene. Grunnen er at vi har hatt oss en deilig toukers sol- og badeferie. På ferien ble det lite tid til strikking men noen timer på terassen med strikketøyet gjorde at jeg fikk ferdigstilt en jakke som har vært på pinnene i over ett år. Det skulle i utgangspunktet bli en sommerjakke til fjorårets sommer. Som så mange ganger før har jeg ganske så urealistiske forventninger til både eget strikketempo og mengden strikketid. Den ble altså ikke ferdig til den sommeren, nei. Da høsten kom, gjensto et erme og kanten rundt. Ikke så mye, med andre ord, men motivasjonen til å fullføre var forsvunnet. Det var jo høst og både plagget og fargen ble liksom helt feil til årstiden.Jakken ble lagt bort. Nå på vårparten plukket jeg den frem igjen. Det tok over ett år - men den ble da ferdig!
Mønsteret er Featherweight Cardigan. Dette er andre gangen jeg strikker etter det mønsteret og jeg syns det er et helt supert basismønster. Jakken strikkes fra toppen og ned så den kan lett justeres på lengden og prøves på underveis. Den første jeg strikket (kan sees på Ravelry her) er blitt en favoritt i sommergarderoben.

Strikkefastheten min var litt løs i forhold til mønsteret så jeg bestemte meg for å strikke størrelse xs for å få en s. Det jeg glemte av er at jeg strikker mye strammere når jeg strikker glattstrikk rundt enn glattstrikk frem og tilbake. Ermene ble dermed syltrange! Litt blokking og strekking hjelper heldigvis!

Det eneste minuset med dette mønsteret er at når man tror man straks er ferdig og bare har den lille kanten rundt igjen, så er det i virkeligheten ganske mye arbeid. Over 300 masker som skal plukkes opp og strikkes tar litt tid. Det kan også være litt vanskelig å få kanten passe stram. På den forrige jakken var jeg så redd for at den skulle bli for stram så jeg felte av veldig løst. Dermed ble kanten i overkant slapp. Denne gangen ble den perfekt!


Garnet jeg har strikket med er Baby Alpaca Silk fra Garnstudio.  Et supermykt garn som er litt trått å strikke med. Resultatet ble heldigvis mykt og lett, men ujevnheter i strikkinga vises veldig godt - selv etter blokking. Fargen er litt morsom for den er litt ubestemmelig. Ved første øyekast ser den støvete lavendellilla ut. Noen ganger ser den grå ut og noen ganger ser den beige ut. På Ravelry blir den både karakterisert som lilla, grå og brun så det er rett og slett en litt udefinerbar farge.

 

Strikkefakta:
Mønster: Featherweight Cardigan av Hannah Fettig
Garn: 200 gram Baby Alpaca Silk fra Garnstudio i fargen lys grålilla (1760)
Størrelse: xs/s
Pinner: 3,75 mm (og 3 mm til vrangborder)
Endringer: Strikket kanten rundt i 1 r, 1 vr

Dette er definitivt ikke siste Featherweight'en min. Jeg tenker på både en sommerlig til i striper og en til høsten i naturfarget alpakka. Så var det  med tiden som ikke strekker til da;-)


25 kommentarer:

 1. Satt akkurat og såg på dette mønsteret i stad! Er på leiting etter eit fint jakkemønster til noko garn eg har liggande, og etter å ha sett din versjon er Featherweight absolutt eit alternativ. Også så fin kjole då!

  SvarSlett
 2. Jakka ble kjempefin! Liker spesielt beskrivelsen din om forventning til strikketid-og tempo :) helst vil man jo ha plagget ferdig i går!
  Perfekt sommerjakke - og en lang sommer foran oss!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja du kjenner deg igjen i det?

   Slett
 3. Kjempe fin cardigan. Et skikkelig deilig bruksplagg det der. Spørs om jeg må snuse på en slik jeg også for den der likte jeg. Den er jo kjempe fin både til kjole og bukse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, oppskrifta anbefales absolutt:-)

   Slett
 4. Kjempesøt cardigan du har laga! Den kan nok trygt settes i strikkekøen.. ;) Kjenner meg godt igjen i det med "strikketidsklemma", vert aldri ferdig når eg sjølv hadde tenkt! ;) Nydelig kjole du har forresten! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det føles akkurat ut som en strikketidsklemme - så mye man vil strikke, så liten strikketid:-P

   Slett
 5. Så bra at du fikk den ferdig, den ser super ut! Et virkelig fint og godt basisplagg som kan gå til det meste.
  Også KJOLEN da!! Hvor har du kjøpt den? Nydelig Ü

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Kjolen er fra Indiska. Kjøpte den her i vår og jeg er så fornøyd med den! Kjempefin passform om ikke kosta den mye heller:-)

   Slett
  2. Indiska ja, det finnes jo ikke her. Herlig med sånt som ikke koster all verdens, men man allikevel blir så fornøyd med!

   Slett
 6. Lekker jakke! Liker at den ikke skal kneppes og at ermene er tre kvart lange:)
  Godt med langtidsprosjekt som blir ferdig! Takk for hyggelig hilsen på bloggen min :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:-) Ja, det er godt for strikkesamvittigheten å få unna noen ufo'er;-)

   Slett
 7. Ah -nydelig!! Og så fine bilder du har tatt :)
  Jeg har også sett meg ut den jakka, den ser så fin og delikat ut. Men det blir nok senere en gang, det er jo så mye som skal strikkes ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Bildene ble tatt på den siste feriedagen:-)

   Slett
 8. Åhh for en deilig jakke! Godt med sånne ufoer som man plutselig får lyst til å hive seg over igjen. Og herlig ubestemmlig farge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Ja, det er fint når motivasjonen plutselig kommer tilbake!

   Slett
 9. Det er godtnok en fin og anvendelig cardigan!! Den måtte gerne bo i mit klædeskab :-)

  SvarSlett
 10. Så fin! Også så fin kjole! :) Det er forbaska med den strikkelysten når den ikke lystrer, altså. (Men å så kjekt når den er tilstede). Greit med farger som forandres etter hva man har på under. Skjønner godt du er fornøyd!

  SvarSlett
 11. Bedre sent enn aldri;) Den ble utrolig flott til slutt! Den blir nok en favoritt. Veldig greit med så andvendelig farge, det passer liksom til alt:) Jeg orker ikke så mange vrangmasker, men skulle gjerne strikket en jakke selv. Må få lært meg hvordan jeg klipper opp, så jeg kan strikke rundt i stedet....

  Og nydelig kjole du har på deg, sitter perfekt! Elsker den stilen:)

  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 12. Nydelig cardigan og vakker kjole!

  SvarSlett
 13. Virkelig nydelig jakke, og veldig flott kjole under også :) Må føles godt å endelig få et langvarig strikkeprosjekt ferdig! :) Fargen var kjempefin, og ser ut til å passe til alt (spesielt hvis den har en tendens til å skifte farge, det er jo bare flott, hihi) ;)

  SvarSlett
 14. Kjempefin! Kult med jakke som skifter farge da;)
  Godt det er flere som bommer litt med tanke på strikketempo og strikketid. Det er jo sååå mye fint vi vil lage!!!

  Håper du hadde en fin ferie☺

  Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
 15. Så fin den ble! Fikk lyst til å se noen nærbilder også, men jeg får ta en titt på mønsteret:-)

  SvarSlett