onsdag 17. april 2013

Bedre sent enn aldri?

Eller hva? Endelig er jeg ferdig med Nøstebarndressen som skulle holde yngstegutten god og varm denne vinteren. Nå skriver vi midten av april og det er vel strengt talt ikke så mye igjen av vinteren (kremt). Vi får satse på en kald vår (eller kanskje ikke?)Dressen ble altså påbegynt i september i fjor og jeg trodde virkelig jeg skulle få den ferdig nokså raskt. Der tok jeg feil gitt. To stykk ermer og to stykk bein gjør den ganske seig å strikke. Nå har den bare ligget i strikkekurven og stirret olmt på meg en stund så da var det bare å ta seg sammen å gjøre den ferdig. Heldigvis la jeg til litt på lengden på ermer og bein så denne kommer til å passe en god stund.

Mottakeren var særs fornøyd med den nye dressen og omdøpte den straks til Lekedressen. Deretter proklamerte han at han ville ha en til! Og når jeg ser hvor lett, luftig og god den ble så tenker jeg faktisk på å strikke en til - som han kan ha i barnehagen.Strikkefakta:
Mønster: Hel dress i dobbel merino fra "Strikk til Nøstebarn"
Garn: Totråds merino lammeull fra Nøstebarn i fargene Skifergrå (93), naturgrå (92) og okergul (84)
Størrelse: 3 år
Pinner: 3,5 (vrangborder) og 4,5
Endringer: La opp til størrelse 2 år og strikket lengden til 3 år (pluss litt ekstra). Strikket to ekstra runder med raglanfelling da jeg syns den er litt vid i halsen. 

Mor er fornøyd og sønn er fornøyd - suksess med andre ord:-)

32 kommentarer:

 1. Kjempefin!!! Gratulerer med fullført prosjekt!! =)=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Ja noen ganger føles det som en bragd å fullføre!

   Slett
 2. Kjempefin dress! Elsker fargevalget!! <3
  Denne dressen er ikke noe særlig morsom å strikke, nei, men er jo veldig fin når den er ferdig. :) Håper han får litt glede av den nå på våren da, og at den passer til høsten. ;)

  SvarSlett
 3. den er så fin :) havde tænkt mig at lage en til begge mine dattre for næste vinter, men det ser ud som alle slider med at få den færdig.. så jeg er ikke så sikker længere

  SvarSlett
 4. Knallfin fargekombinasjon! Jeg kjenner meg så godt igjen i det du beskriver - sånne dresser med armer og bein er seige prosjekter, og jeg brukte lang tid på min også! Godt du la på litt på lengden - for om den ikke blir så mye brukt nærmeste tiden, så er det faktisk ikke så mange måneder til det blir kaldere igjen:/ Og da er det godt å ha noe som er klart å krype inn i:)

  SvarSlett
 5. Så herlige farger på dressen! Ble knallfint sammen :-)

  SvarSlett
 6. Kjempefin! Kule farger! Så bra den ble ferdig - du kommer ikke til å angre:) Nå er dere klare for høsten også. Her i sør bruker lillemor fortsatt ulldressen sin hver dag på tross av varmegrader, ull puster jo:)
  Så fin heading du har laga deg!

  SvarSlett
 7. Knallfin fargekombo på dressen! Kjempeflott! Og deilig at den ble ferdig, skulende ting i garnkorga er slitsomt :)

  SvarSlett
 8. Kjempeflott - og bra at du endelig fikk laget den (har selv sånne ufoer....) Men er den ikke for varm? Sliter litt her i gården med å vite hvor mye ull jeg kan gi på.....bor i Køben hvor man skal ofte tenke "vindtett' og da er det ikke alltid lett med ull.

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns absolutt ikke den er for varm. Den blir veldig luftig og lett:-)Den blir nok i hvertfall helt super til høsten. Skjønner at det er vanskelig når man må tenke vindtett. Da må det jo være fint med tynne ullplagg under vindtett jakke? Skal forresten til Køben i helga:-) Gleder meg!

   Slett
 9. Kjempefin dress, med en utrolig fin fargekombinasjon :) Godt at du fikk gjort den ferdig i hvert fall, det er fælt å ha uferdige strikkeprosjekter som bare ligger og venter..

  SvarSlett
 10. Så utrolig fin den var. Jeg har fått mer og mer sansen for gult i det siste. Likte fargekombinasjonen din veldig godt.

  SvarSlett
 11. Skikkelig fin fargekombinasjon! Jeg gleder meg til jeg skal strikke ny til pjokken her, det får bli til høsten:)

  SvarSlett
 12. Kjempefin -stilige farger! Har du strikket med enkel eller dobbel tråd?

  SvarSlett
 13. Så fint og sprekt fargevalg! Denne har jeg også planlagt å strikke, men fargevalget blir ikke like sprekt som ditt. (Er utrolig dårlig på fargekombinasjoner)

  SvarSlett
 14. Å, det var utrolig fine farger!
  Og bra at den ble så godt mottatt. Mamma strikket en dress til Selma i ull/silke, den er så god!!

  SvarSlett
 15. For en herlig farge kombo! Kjempe tøff :D

  SvarSlett
 16. Den var kjempestilig med de fargene. Har i vinter fått stiftet bekjentskap med nøstebarn ull og synes den er super når man har skylt opp det ferdige plagget. Mykt, lett og luftig:)

  SvarSlett
 17. Så flott den ble! Utrolig så mange som har strikka denne i det siste. Men ingen er like, så kjekt å se så mange forskjellige kreasjoner:) Nøstebarn har så mange fine oppskrifter;)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 18. Kjempefin!! OG når mottakeren ber om en til, er du vel ikke så vanskelig å be kan jeg tenke meg?!
  Ha en fin kveld! Klem :)

  SvarSlett
 19. Så flott dress, likte fargene!!! Ja så lenge begge er fornøy er det supert!! Så hyggelig at du har eg i blogglisten din, tusen takk!!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 20. Hei! Så fin dress! Jeg er også veldig glad i striper, og dette var jo ordentlig glade farger også!
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 21. Så deilig å bli ferdige med slike prosjekt som gnager på strikkesamvittigheten :-) Lekker fargekombinasjon! Får håpe han kan bruke den til høsten igjen.

  God tur til Køben!

  SvarSlett
 22. Denne dressen ble flott da til slutt. All grunn til å glede seg over den. Du lager masse fint du. Fin blogg. Jeg la meg til som følger her hos deg.
  Klemz

  SvarSlett
 23. Alltid bedre sent enn aldri :) Så kjempefine farger. God helg!

  SvarSlett
 24. Helt klart bedre sent enn aldri!
  Knallfin dress i herlige farger!!☺
  Jeg vil også strikke noe gult.....

  Ønsker deg en god helg!
  Klem

  SvarSlett
 25. Knallfin lekedress! Heldig gutt;)

  SvarSlett
 26. Herlig den ble den lekedressen! Fiiine farger du har satt sammen!

  SvarSlett
 27. Knallkul dress, skjønner at minsten er fornøyd;)

  SvarSlett
 28. Så nydelig denne ble! Utrolig fine farger :) Gult er jammen ganske kult :) Det er lenge siden jeg har vært innom her og kikket. Har ramlet helt av både med blogging og strikking, men det er alltid gøy å komme inn hit og se :) God helg til deg og dine!

  SvarSlett