søndag 10. februar 2013

Når ting ikke blir helt som tenkt

Ja, det hender jo fra tid til annen det. Slik ble det med denne vesten.Før jul i fjor kjøpte jeg fine grå kortbukser til lillebrors juleantrekk. Det slo meg at det hadde vært fryktelig fint med en strikket vest til! Så da var det bare å overse alle fornuftige tanker om alt det andre som skulle strikkes, bakes, pakkes og handles før jul - for en vest det måtte lillebror ha!

Dette passet jo perfekt med at jeg en stund tidligere hadde kommet over den nye norske nettbutikken Lillenor så da var det bare å legge inn en liten bestilling. Nettbutikken selger italienskprodusert supermykt merinogarn (som minner litt om Drops sitt Baby Merino og Pickles sitt Extra Fine Merino) og egendesignede strikkemønster. Jeg bestilte en garnpakke med oppskrift på en skjønn liten flettevest. Pakken jeg bestilte lå i postkassa dagen etter så må si at leveringa var lynrask!

Jeg satte i gang med friskt mot - men ble raskt innhentet av erkjennelsen om at julegavestrikken måtte komme først. Dermed ble det blå strikketøyet lagt bort og lillebror måtte klare seg uten mammastrikket vest på julaften (og det gikk forøvrig helt fint;-))

I januar plukket jeg vesten frem igjen og fullførte den - motivasjonen var ikke like stor som før men den ble da ferdig. Mønsteret var velskrevet og detaljert. I begynnelsen savnet jeg et mønsterdiagram siden jeg syns det er mye lettere å strikke mønster utfra diagram, spesielt når det er flere fletter i mønsteret. Heldigvis var det lett å komme inn i så etter en liten stund gikk det av seg selv. Garnet er virkelig supermykt men splitter seg lett. Jeg er spent på om det er noe hold i det!


Vel, vesten ble da ferdig i slutten av januar. Skylte den opp og etter tørking så den jo unektelig litt stor ut. Prøvde den på mottakeren, og joda, den var alt alt for stor! Så da var det bare å prøve den på broren på 6 år og selv om den også er litt vid til han så passer han den mye bedre. Vet ikke helt hvor det gikk galt - kanskje det var min strikkefasthet? I følge mønsteret skulle det være en smal tettsittende vest - det var derfor jeg valgte størrelse 3-4 år til lillebror som er 2 år. Uansett, lillebrors julevest ble dermed til storebrors januarvest:-)

Så litt fakta...

Strikkefakta:
Mønster: Flettevest til fest av Lillenor 
Garn: 2,5 nøster  Lana Gatto Ottocapi i petroleumsblå
Størrelse: 3-4 år
Pinner: 3 mm
Endringer: IngenMottakeren er superfornøyd med den nye vesten og har allerede brukt den flere ganger.

Fin søndag til alle!

20 kommentarer:

 1. Rart det der hvordan enkelte strikketing blir en helt annen størrelse enn tenkt. Jeg strikket en kjole til en 8 åring som jeg etterhvert skjønte passet bedre til meg selv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det er rart med det! Men det er vel bedre at det blir for stort enn for lite:-)

   Slett
 2. Skikkelig fin vest! Og tantestrikket under var rett og slett supersøtt :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin vest i nydelig blåfarge! Heldige storebror:)

  SvarSlett
 4. Irriterende at det av og til blir feil i størrlsen, men nå får den jo dobbelt bruk :) ikke så dumt at det ikke ble godt for noe ;) Nydelig fin vest uansett størrelse :)

  SvarSlett
 5. Vesten ble iallefall fin! Jeg synes fargen ser kjempefin ut!!
  Men SÅ irriterende når det ikke blir som man har tenkt!

  SvarSlett
 6. Så synd, eller bra alt ettersom, med størrelsen. Fin ble den iallefall!
  Vi sees om noen dager Ü
  Jeg er for tiden i Oslo, inne, med syke barn... Ikke alltid ferier blir som forventet heller!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Gleder meg til å se deg igjen:-D

   Slett
 7. Hei,
  Vi ønsker å komme i kontakt med deg i forbindelse med Pickles' inspirasjonsstafett. Kunne du please send oss en mail, hallo@pickles.no?

  SvarSlett
 8. Heldige storebror som fikk så fin vest da! :-)(og stas med pickleshenvendelsen, flinke du! ;-) )

  SvarSlett
 9. Å skulle ønske jeg kunne komme over min flettefobi - det er jo så fint! Begynte på et altfor stort og uhåndterlig fletteprosjekt en gang i tiden, og fikk litt nok. Men det er jo lenge siden nå ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fletter er fint og morsomt å strikke syns jeg:-)

   Slett