søndag 12. januar 2014

Strikkeåret 2013

Nå er vi nesten midt uti januar og her kommer en liten strikkeårskavalkade for 2013. De fleste andre har forlengst lagt det gamle året bak seg, men som sagt så går det litt tregt hos meg.

Nå som 2013 er over sitter jeg igjen med enda flere garnnøster og uferdige prosjekter enn ved årets begynnelse. Heldigvis har jeg fått noe ferdig også. En kjapp gjennomgang av bloggen, Ravelry og minnet mitt kommer jeg opp med 50 fullførte prosjekter i 2013. Ikke alt er blogget om men de fleste fins på min Ravelryside.


Noe av det som er kommet av pinnene i 2013

Da jeg så gjennom bilder til en liten kollasj fant jeg ut at 2013 har vært et bra strikkeår. Med det mener jeg at jeg stort sett har vært fornøyd med det meste som har blitt ferdigstilt. Det er jo en fin ting for en ivrig strikker, ikke sant?

Ingen strikkekavalkade uten litt saftig statistikk. La meg presentere et kakediagram over hvem jeg strikket til. 

Hvem strikket jeg til?

Nesten halvparten av prosjektene var gaver. Dette har dog vært mest småplagg og babytøy. På andreplass kommer faktisk egostrikk og jeg tror muligens det er her det har gått med mest garn. I 2013 strikket jeg meg seks store plagg; tre gensere og tre jakker. Alle plaggene har jeg vært fornøyd med og har vært i hyppig bruk! En ny post på mottakerlista fra foregående år er strikk for salg. Jeg har strikket noen (ubloggede) luer og sokker til julemarkedet vi var med på i desember. Det var morsomt og hektisk! Strikking for salg er absolutt ikke noe jeg vanligvis prioriterer men til et sånt koselig opplegg var det bare gøy. Taperen er som vanlig mannen i huset, som kun har fått et par nye votter i løpet av fjoråret. 

Og hva slags prosjekter strikket jeg nå egentlig? Vi lar nok et kakediagram illustrere det.

Hva strikket jeg?


Ikke overraskende strikket jeg flest luer i 2013. Jeg elsker å strikke luer - fins ikke noe annet strikkeprosjekt som hjelper på strikkemotivasjonen som en lue! Noe som var hakket mer overraskende var at på andreplass kom sokker/tøfler (ok, en god del av det var babysokker). Jeg som tidligere har proklamert hvor kjedelig jeg syns det er å strikke sokker. Kanskje det ikke stemmer helt? En ting er sikkert i alle fall; hjemmestrikkede sokker er gull! Ellers har jeg strikket litt forskjellige prosjekter - jeg liker variasjon.


Så, på tide med en liten kåring over noen høydepunkter fra strikke- og bloggeåret 2013:


Årets farge: Grått (som vanlig) - med innslag av mørkeblått, turkis, rosa og okergult
Årets nye teknikk: Strikke rundt og klippe opp jakke. Hvorfor har jeg ikke gjort det før? 
Årets boost: Å få være med i inspirasjonsstafetten til Pickles! Utrolig morsomt og det resulterte i en fargerik genser til minstegutten
Årets blogginnlegg: Arvekofta mi var visst populær. Riktignok ikke strikket av meg men et strikkeplagg jeg eier. Jeg har fått mange spørsmål om mønsteret. Nå har jeg funnet ut av det og oppdatert bloggposten:-)
Årets strikkede gave: Settet jeg strikket for et år siden til min lille niese. Det ble satt pris på og mye brukt.
Årets egne vri: Vimpelponchogenseren som ble til en vimpelgenser
Årets ufo: Oj, her er det mye å ta av for å si det sånn. Ufoen som gnager mest på samvittigheten er dog den lille søte flettejakken jeg begynte på i barselgave til min venninne. Da jeg ikke fikk den ferdig i tide strikket jeg heller lue og sokker i en fei, men jakka ligger uferdig i en pose og poden som skulle få den er forlengst blitt for stor.
Årets garnfavoritt: Pickles Merino Tweed. Elsker fargespillet og den rustikke følelsen. Jeg ønsker meg mer tweedgarn!På tampen må jeg ta med noen planer for det nye strikkeåret:
 • Mer til eldstegutten. Snart-sjuåringen er en lang stilk og han vokser som ugress. Per dags dato har han ingen strikkede gensere som passer (shame on me...) Ullbukser har jeg forlengst gitt opp å strikke til ham, men noen gensere eller jakker burde jeg vel klare.
 • Mer egostrikk! Ja tenk, det skal jeg fortsette med. Kombinasjonen av å være en ullelskende frysepinn og alle de fine mønstrene som fins der ute - ja det kommer garantert mer egostrikk på bloggen fremover!
 • Mindre garn inn. Okei, jeg er fullstendig klar over at jeg hvert år prøver på det og at jeg hvert år mislykkes så til de grader. Dette året kommer til å bli preget av minst et halvt år med shoppestopp, også på garn, så kanskje jeg faktisk klarer å fullføre dette løftet denne gangen?
 • Flere mønsterstrikkede votter. Har blitt så inspirert av å se alle de fine vottene rundt om på blogger i det siste. Har bestilt meg den svenske votteboka Vantar for alla årstidar og satser på noen vottepar i 2014. 

 

Med nytt strikketøy, kaffe og friske tulipaner er jeg klar for 2014:-)

21 kommentarer:

 1. Så mye fint som er kommet av pinnene hos deg! Gleder meg til å se hva du strikker i 2014. Og uten garn ingen inspirasjon så litt nytt må man ha ;)

  SvarSlett
 2. Å, så mye fint du har laga! Gleder meg til fortsettelsen :))

  SvarSlett
 3. Eg er så imponert! Vanvittig mykje fint på Ravelrysida di:) Eg har ikkje strikka noko i Pickles Merino Tweed..kva pinnestørrelse brukar du på dette garnet? Nordkappkofta di er nok min absolutte favoritt..eg har og kjøpt heftet "Norske ikoner", men dine fargevalg gav kofta ein heilt ny dimensjon!!!!

  SvarSlett
 4. Takk for fin kavalkade! Du har laget SÅ mye fint! Skulle vel ha laget en oppsummering selv også… Årets højdare var nok også for meg å få være med i inspirasjonsstafetten til Pickles; supergøy! Det jeg hadde tenkt jeg skulle gjøre, som du har gjort, er det med å strikke rundt og klippe opp… Klippe-i-strikketøy-angsten sitter fremdeles i her, men jeg håper på å kurere den i 2014.
  Shoppestopp på garn også, flinke du:-) (Jeg har redusert garnlageret mitt i året som har gått, så jeg har unntatt garn og stoff fra min #shoppestopp2014…)
  Gleder meg til inspirasjon fra deg i året som kommer!

  SvarSlett
 5. En fin kavalkade! Du har strikket så mye fint! Den nordkappkoften din er en favoritt hos meg:) Håper du får et fint nytt strikkeår. Gleder meg til å følge med:)

  SvarSlett
 6. Gleder meg til å følge med på hva du strikker i 2014. :)

  SvarSlett
 7. Så mye fint du lager! Jeg liker veldig godt fargene du velger!

  SvarSlett
 8. Så morsom lesning! Du har strikket så mye fint i fine farger, gleder meg til årets prosjekter!

  SvarSlett
 9. Her var det jammen mye flott!! Egostrikk er en fin ting! Det ønsker jeg meg og mer av! Og stakkars mennene..de kommer alltid på sisteplass..

  SvarSlett
 10. Så masse fint!!og må kanskje prøve merino tweed :)

  SvarSlett
 11. Så produktivt 2013 var for deg, veldig mye fint du har laget! Gleder meg til å følge deg også i 2014! :-)

  SvarSlett
 12. Flott strikkeår du har hatt! Gleder meg til å se hva du kommer til å produsere dette året også :)

  SvarSlett
 13. Her var det masse flott! Likte spesielt godt din vri på vimpelgenseren, den nydelig Nordkappjakken og lun genser i bringebærfarge. Gode planer for året, jeg skal også prøve å strikke mer av det jeg har og vente med å kjøpe garn til jeg har en konkret plan for det. Ikke lett når det er så mye fristende! Jeg følger deg videre og gleder meg til å se hva du finner på i år;)

  Ha en fortsatt fin mandag!

  SvarSlett
 14. Så mange fine plagg! Årskavalkader er gøy også midt i Januar, og enda kjekkere er det å se de fine kakediagrammene som enkelte av dere lager.

  Tusen takk for kjempefine kommentarer på bloggen min. Den ene komentaren (den på leather tag innlegget ble av en eller annen grunn borte, men jeg fikk i allefall lest den, og ja jeg anbefaler å kjøpe alfabet for å lage egne merkelapper istedet for å kjøpe dyre lapper andre steder).

  Skal lage en liten tutorial, der kan du se hva du behøver av utstyr m.m. som jeg skal poste så snart jeg er ferdig.

  Fortsatt god mandag!

  SvarSlett
 15. Fin oppsummering! Jeg synes du har strikket råmye fint det siste året, elsker jakkene og genserne spesielt! Veldig fine fargekomboer.

  Gleder meg til å lese flere fine bloggposter hos deg framover:)

  SvarSlett
 16. *dån* 50 prosjekter!!!!!!!! Jeg er målløs Ü
  Du er så flink!
  Artig å få statistikken bak Ü

  SvarSlett
 17. Godt jobba i 2014, og takk for masse inspriasjon! Gleder meg til å følge deg i 2014. :)

  SvarSlett
 18. Morsom lesing og mange flotte plagg. Gleder meg til å følge deg inn i det nye året:)

  SvarSlett
 19. Jeg digger kåringer og oversikter! Veldig moro å se året under ett, et produktivt år!

  SvarSlett
 20. Så utrolig mye lekkert du har laget. Blir skikkelig inspirert.

  SvarSlett
 21. Wow, imponerande med statistikk over kva du har strikka! Mykje fint, likte særleg vimpelgenseren (eg har strikka miniversjonen til poden min). Eg har bestemt meg for at eg ikkje skal kjøpa garn som eg ikkje har ein plan for ... og at eg skal bli flinkare til å bruka opp restegarn til diverse enkle prosjekt.

  SvarSlett