onsdag 10. oktober 2012

Skappel den andre

En til Skappelgenser er ferdig. Denne gangen gikk jeg for "den tradisjonelle" garnkombinasjonen; én tråd tynn alpakka og én tråd pusete garn. Dette ble altså en mer pusete og lettere variant enn den første jeg strikket.Jeg fikk en idè om at jeg ville strikke den i glattstrikk og vende vrangsiden ut. Dermed strikka jeg både selve genseren og ermene rundt og det ble mindre montering.

 
Strikkefakta
Mønster: Skappelgenseren av Dorthe Skappel
Garn: En tråd Drops Alpaca i fargen natur (100) og en tråd Faerytale fra DSA i fargen natur (701). Det gikk med litt over fem nøster Drops Alpaca og nesten fem nøster Faerytale
Pinner: 5 mm til ribb og 6 mm til resten
Størrelse: Cirka S/M?
Endringer: Strikket den i glattstrikk rundt. La opp 144 masker til bolen, økte til 148 etter ribb. La opp 36 masker til ermer og økte ut til 50.Fornøyd med denne også - så gjentår det bare å se hvor lenge jeg klarer å holde den hvit og fin;-)

12 kommentarer:

 1. wow så flink du er! Når begynte du på din andre skappel? syns det var en god ide å strikke rundt. :) Kanskje jeg også må bli bitt av skappelbasillen... :) tur en dag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Brukte vel rundt en måned på denne tror jeg. Ja du må ha deg en slik genser du og;)Hadde vært koselig med tur en dag, får se om jeg får stablet det inn mellom joggeøktene:-P

   Slett
 2. Oj, så masse du strikker! Den ser både lekker og komfortabel ut!

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser i herlig garn, du er rå på strikkinga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og i lige måde, du er rå selv;-)

   Slett
 4. Herligheten, så fin :) Myk og god (ser den ut som, jeg bare tipper her ;) )

  Hvordan går det med Pickles' lune genser, da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja den er veldig myk og god:)

   Øøøhh, det går litt treigt med Pickles-genseren må jeg innrømme. Etter å ha strikka Skappelgenserne på pinne 6 føltes liksom pinne 4 så smått ut:-P

   Slett
 5. Herligheten, du er rå! Kjempefin genser, likte at du glattstrikket og vendte vrangsida ut. Den ser veldig fin ut. Hvordan holder de seg i bruk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:D Den første, som er brukt mest, har egentlig holdt seg veldig fint. Litt nupper har det blitt men tror dette bare er "overskuddshår" fra alpakkagarnet som gir seg etter noen gangers bruk. Veldig fornøyd med begge to egentlig:) Denne ble litt lettere og nettere på et vis.

   Slett
 6. Du er kjempeflink, og du må jo strikke utrolig FORT!?! Syns liksom det ryr ut med nye flotte prosjekter i ett sett, og jeg er stum av beundring :-)

  SvarSlett
 7. Så fin den ble i hvitt, den var veldig flott til deg!! Og så smart trekk å vrenge rangen ut!:)

  SvarSlett