tirsdag 25. mars 2014

Rosa luksus

En venninne av meg fikk nylig ei fin lita tulle. De visste ikke kjønnet på forhånd så da strikket jeg et (ublogget) sett i naturhvit Silkeull fra Nøstebarn til den lille. Da babyen kom og det viste seg å være ei jente fikk jeg en umiddelbar trang til å strikke noe rosa!



Jeg visste nøyaktig hvilket garn jeg skulle bruke. Et vellagret hespe med den mykeste kasjmir, som i flere år har ventet på det perfekte prosjektet. Prosjektet ble en liten lue som jeg først kom over via pinterest, og som jeg siden har sett så mange flotte varianter av på instagram. Mønsteret er på engelsk og kan kjøpes både på Etsy og Ravelry. Tror kanskje dette må være det mest detaljerte mønsteret jeg har strikket etter. Her er alt nøye forklart, med bilder - på hele 10 sider! Hullmønsteret i lua er vakkert og enkelt å strikke. Hadde helt glemt hvor morsomt det er å strikke hullmønster!

Kasjmir er virkelig det mykeste myke man kan ha på pinnene, men det er overhode ikke like spenstig som ull. Det minner om bomull å strikke med. Lua ble nok derfor litt større enn planlagt. Forhåpentligvis passer den en eller annen gang.



Strikkefakta
Garn: 30 g Lotus Cashmere DK
Størrelse: 3-6 mnd
Pinner: 3 og 3,25 mm
Endringer: Ingen

27 kommentarer:

  1. Eg har også sett så mange av desse luene på nettet, og har falt fullstendig pladask for dei. Så fine! Og di lue gir meg ikkje akkurat mindre lyst til å strikke den. Så det spørst nok om eg må gå til innkjøp av dette mønsteret snart, eg også...

    SvarSlett
  2. Så utrolig lekker. Det var lurt å strikke lue av kasjmir. Jeg har strikket en liten vest av ett luksusnøste som jeg har hatt liggende, men det gikk fort hull så lue er nok lurt.

    SvarSlett
  3. Så søt lue. Nydelig mønster og farge!

    SvarSlett
  4. Så utrolig vakker! Jeg har også sett noen varianter på pinterest, men nå fikk jeg virkelig lyst til å strikke en:)

    SvarSlett
  5. Åååå nå må folk slutte å friste med de luene, har så lyst å strikke en men hadde liksom bestemt meg for at jeg hadde nok mønster sukk... et nydelig eksemplar du lagde i en heldig farge også i kasjmir då.. sukk...

    SvarSlett
  6. Så nydelig lue du har strikket! Herlig garn:)

    SvarSlett
  7. Noe så nusselig! Det er veldig kjekt med hullstrikk, må notere meg denne oppskriften;) Jeg har prøvd meg på det i genser men det ble for mye å følge med på så slike små prosjekter er jo perfekte. Høres deilig ut med ren kasjmir:P

    SvarSlett
  8. Den var sukkersøt :) Ha en fin uke, klem fra Veth

    SvarSlett
  9. Ser det er mange som strikker denne for tiden :) Den er utrolig fin. Er det vanskelig å følge oppskrift på engelsk? Jeg har aldri prøvd meg på engelske oppskrifter før..

    SvarSlett
  10. Søt! Kanskje jeg skal kaste meg på en ny lueoppskrift..har liksom stoppa opp på Djevellua til Samsøe jeg..sikkert på tide med en ny type lue nå..

    SvarSlett
  11. Supersøt! Det fine med babytøy er at det går an å strikke et helt plagg av kasjmir uten å ruinere seg.

    SvarSlett
  12. For en vakker lue. Nydelig mønster.

    SvarSlett
  13. Nyydelig lue, både fargen og mønsteret er veldig lekkert.

    SvarSlett
  14. Kjempesøt lue! Og så deilig med litt garnluksus til en baby. En slik lue kan fint gå i arv til flere som får nyte luksusen.

    SvarSlett
  15. Vakkert, vakkert :-)

    SvarSlett
  16. For ei heldig lita tulle!

    Snella

    SvarSlett
  17. Så nydelig! Jeg har blitt så fristet av å strikke denne etter å ha sett utallige fine bilder på Instagram... Heldig lita pie som får denne :)

    SvarSlett
  18. Flott lue! Jeg fikk litt hakeslepp da jeg kjøpte mønsteret og det var på 10 sider! Skulle jo tro det var et kjempe vanskelig mønster :)

    SvarSlett
  19. Hei! Oslo luen er fra heftet "norske ikoner" TEMA 35 :) Eneste luen i det hefte tror jeg .

    SvarSlett
  20. Hun blir nok veldig fin i denne! Nydelig farge ♥

    SvarSlett
  21. Thank you so much for the lovely comments about my little Clover hat I designed....I saw it up on Ravelry, it's just beautiful. Vx

    SvarSlett
  22. Hei, Ville bare informere om at jeg har gitt deg en award på bloggen min: http://matildeskår.no/2014/04/liebster-blog-award/

    SvarSlett
  23. Så utruleg nydelig!! Har sikkert 1000 prosjekter på to do lista mi, no har eg 1001... ;)

    SvarSlett
  24. Utrolig nydelig lue du har laget ! Den kam jeg virkelig tenke meg å strikke til min lille Lykke . Vet ikke helt hva slags størrelser den fins i men det går vel an å fikse det på ett vis

    SvarSlett
  25. Utrolig nydelig lue du har laget ! Yndig !

    SvarSlett