fredag 3. januar 2014

Litt fjorårsnytt

Godt nyttår til alle sammen! Her til bloggs går det litt treigt; mens andre er godt i gang med morsomme årskavalkader med flotte bilder og kakediagrammer, blogger jeg om fjorårets julegaver.

I år I fjor hadde jeg bestemt meg for å roe ned noen hakk med strikkede julegaver. Planen var å kun strikke noen raske luer. Et lite unntak snek seg inn - tantejenta måtte få en strikket kjole. Valget falt på en kjole fra Marte Helgetuns nye bok Strikk til barn. Lillejenta fyller ett år i januar og jeg tenkte at dette måtte være den perfekte bursdagskjolen.

Kjolen var morsom å strikke. Først strikkes bærestykket på tvers med en søt liten flettebord nederst. Deretter plukkes maskene til skjørtet opp. Da jeg begynte på kjolen tenkte jeg at jeg at den ville bli ferdig på et blunk. Den gang ei - tradisjonen tro ble gaven ikke ferdig i tide. Jeg skylder på en runde med svært ubeleilig omgangssyke som rammet familien rett før jul. Kjolen ble dog strikket ferdig i romjula. Da jeg overleverte den viste det seg at den var altfor stor til lillejenta. Den kan helt garantert ikke brukes til ettårsdagen, slik som jeg hadde tenkt. Kanskje til to- eller treårsdagen (eller muligens fireårsdagen). Jeg trøster meg med at det er bedre at den er for stor enn for liten, og at en kjole med vidt skjørt sannsynligvis vil være mer praktisk når niesen blir litt større.
Jeg strikket størrelse 12 mnd med riktig strikkefasthet i forhold til mønsteret, men vil tippe kjolen er størrelse 2-3 år. I mønsteret står det oppgitt at det ville gå med 300 gram garn til størrelse 12 måneder. Det syns jeg hørtes veldig mye ut. Jeg kjøpte 200 gram og satset på at det ville holde. Det gjorde det så absolutt - jeg brukte litt i overkant av tre nøster.
Strikkefakta:
Garn: 175 gram Baby Silk i fargen Lynglilla (343)
Pinner: 3 og 3,5
Størrelse: 12 mnd
Endringer: Plukket opp 10 færre masker til skjørtet og strikket skjørtet noen centimeter kortere


Sånn - da er jeg og bloggen klare for det nye året! Kanskje jeg til og med klarer å somle meg til å lage en årskavalkade? Har virkelig kost meg med å lese andre sine i alle fall:-)

20 kommentarer:

 1. Godt nytt år! Kjolen var veldig søt! Sikkert en fornøyd eier selv om den ble stor! Det er kjedelig når størrelsene ikke er som forventet, men det gjør jo ikke noe å ha noe fint liggende klart.

  SvarSlett
 2. Det er så imponerende, alt du får gjort! Kjempefin kjole (merkelig med størrelse og garnforbruk da...). Men kjole i litt større størrelse kommer til å vare mye lenger, de varer jo ofte i årevis, bare armåpningen er stor nok Ü

  SvarSlett
 3. Kjempe søt kjole, og det er alltid kjekt å ha noe å vokse inn i.

  SvarSlett
 4. Kjempefin, verdt å vokse inn i ;) godt nyttår!

  SvarSlett
 5. Det var jammen en søt kjole!! Tantejenten trenger den sikkert når hun blir to år og hun, så det er jo ikke så farlig om den er stor nå.

  SvarSlett
 6. Jeg liker veldig godt oppskriftene til Marte Helgetun, men jeg sliter med strikkefastheten og det hele blir ofte bare galt når jeg strikker etter hennes oppskrifter :/
  Fin kjole forresten og Babysilkgarnet er så utrolig deilig!

  SvarSlett
 7. Godt nytt år!! Flott kjole! Enda mer praktisk når de går selv, så den blir nok en favoritt etterhvert… fint å vokse inn i:)

  SvarSlett
 8. Nydelig, har lurt på å strikke denne jeg også, men redd den ikke ville bli brukt siden størrelsen ikke gikk høyere, men hvis den er stor i størrelsen såååå havner den nok tilbake på strikkelisten :)

  SvarSlett
 9. Flott kjole! Bedre å gi bort for store gaver enn for små;) likte veldig godt fargen du har brukt.

  SvarSlett
 10. Supersøt kjole! Dumt at den ble såpass for stor, men en dag vil den jo passe ;) Jeg fikk Marte Helgetun sin nye bok i julepresang, og kooser meg med å bla i den :) Foreløpig er det bare flettekysa som er strikka. Kofta di i forrige innlegg var nydelig! Perfekt uten lus, da ble den mer hverdagslig :) Godt nyttår, forresten. Klem

  SvarSlett
 11. Kjolen var fin, og det gjør jo ingenting at den er for stor nå! De vokser jo som gress, ungene.

  SvarSlett
 12. Godt nyttår Guro! Jeg liker å lese om julegavene dine jeg selv om vi er over i nytt år.

  Har akkurat samme erfaring med julekjolen til Marte Helgetun, strikket 12 mnd, men i år når jenta var 2 år datt den fremdeles av skuldrene. Men greit å vite.

  Nydelig farge på kjolen!

  SvarSlett
 13. Nydelig kjole! Godt de vokser disse små, så for stor blir ikke feil etter en stund! :) Godt nyttår! :)

  SvarSlett
 14. Nydelig kjole! Da har hun noe fint å vokse inn i:) Godt nyttår!

  SvarSlett
 15. Kjempefin kjole. Jeg har lenge sett på den flotte arvekofta di fra et blogginnlegg i april i fjor. D er den fineste kofta jeg har sett, og har sååå lyst å strikke meg den. Vet du hva den heter evt hvor jeg kan finne mønster? Dersom du ikke vet lurte jeg på om jeg kunne bruke et bilde av den og spørre på en facebookside (strikkesida) om noen kjenner den... Terese

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Terese! Takk for koselig kommentar:-) Har i ettertid fått vite at kofta heter Dale 2357. Tror kanskje ikke mønsteret er i salg mer men du finner det på Koftegruppa på Facebook. Lykke til:-)

   Slett
  2. Åååh, så flott! Og jeg som ventet så lenge før jeg turte å spørre deg;) Tuuusen takk. Oppskriften er funnet og garnet kjøpes inn ved neste bytur :D

   Slett
 16. Godt nytt år - gleder meg til å følge deg i 2014!

  SvarSlett
 17. Godt nyttår!

  Bedre med for stort enn for smått, så har hun noe å vokse inn i :-)

  SvarSlett