lørdag 12. januar 2013

En angoradrøm

Endelig har jeg fått tatt noen bilder av den rosa skyen, som er det første fullførte prosjektet i 2013. I august i fjor begynte jeg på genseren, garn og mønster fra Pickles. Den ble raskt lagt bort til fordel for julegavestrikk men i romjula var det på tide å finne den frem igjen.Genseren strikkes på en morsom måte: ovenfra og ned med en spesiell økning til ermer. Ermene, som er rillestrikket frem og tilbake, må sys sammen (hvis du ikke velger å strikke de rundt med en omgang rett og en omgang vrang) men ellers er det ingen montering. Sånt liker vi! Meningen er nok at genseren skal være ganske oversized i vidde og kort i lengde. Jeg la til noen centimeter, både på bollengden og ermelengden men vidden ble nok litt vel oversized. Om jeg noen gang strikker den igjen tror jeg det blir i en størrelse mindre.Angora er et garn som røyter mye. Føltes som halvparten av garnnøstet satt igjen på klærne mine og sofaen etter en runde med strikkepinnene. I tillegg fikk jeg hår i øyne, munn og nese. Da jeg prøvde genseren på ble dette straks glemt. Så mykt, så lett - føles som å ha på seg ingenting rett og slett. I motsetning til andre pusete garntyper som alpakka og mohair, så klør eller stikker overhode ikke angora. Genseren ble skylt opp og jeg tenkte at det meste av overskuddshår ville forsvinne, men den gang ei! Da jeg tok i bruk genseren gikk jeg rundt i en rosa sky, bokstavelig talt. Jeg la igjen spor etter meg overalt. Da var det på tide å ty til frysetrikset: Ett døgn i fryseren i en plastpose, rist plagget godt og gå over det med klesrulle. Det funket faktisk! Genseren røyter enda, men mye mindre enn før. Verdt å prøve!

Strikkefakta:
Mønster: Lun genser fra Pickles
Garn: 175 g Pickles Angora i fargen Rouge
Pinner: 4 mm
Størrelse: Small
Endringer: La til lekstra lengde til bolen (ca. 5 cm) og ermene (ca. 10 cm)

Og forresten, noen andre fine eksemplarer av sorten kan sees hos Momoko og rarerusk, og for å ikke snakke om alpakkaversjonen til Doktor Ingrid :-)

Ønsker alle som er innom en god helg!

27 kommentarer:

 1. Nydelig! Er i gang med samme genser, men den er vel oversize oppdaget jeg etter å nesten ha fullført bolen. Har rekket opp til ermene igjen, og pønsker litt hvordan få den og mag til å passe sammen, for den er så fin!

  Lekker farge du hadde valgt! Litt sånn pudder.

  SvarSlett
 2. Nydelig! Har garnet liggende og skal etter "planen" strikke en annen genser, men nå ble jeg veldig i tvil...
  Synd med den røytinga, får håpe det gir seg etterhvert.

  SvarSlett
 3. Så fin den genseren var. Og det garnet er bare himmelsk. Jeg har bare brukt det til lue, men nå ble jeg frista til å lage en genser også. :)

  SvarSlett
 4. Den genseren så helt herlig ut!! Ble veldig fristet jeg også:-) Og du VANT giborten i bloggen min :-) Gratulerer! To hesper nøstebarn merinoull i den nye paprikafargen sendes til deg på mandag:-. Men du må sende navn og adresse til meg på hanne.katrine@hotmail.com

  SvarSlett
 5. *misunnelig* den genseren ser herlig ut! Lurt triks også, aldri hørt om før, det legges på minne :)

  SvarSlett
 6. Aah, den genseren er jo bare skjønn!! Og fargen, nydelig! Ü Godt at det hjalp litt da. Dette må "pinnes"!

  SvarSlett
 7. Den ble da utrooolig fin! Synd jeg er så dårlig på angoragarn, men alpakkaen til Pickles klør heldigvis ikke. Fargen du har valgt er nydelig. Jeg ser vi har gjort mange av de samme vurderingene mht størrelse og endringer i lengde :-)
  Jeg har prøvd "frysetrikset" på et par angoraplagg, men syns dessverre ikke at det hjalp så veldig mye... :-(

  SvarSlett
 8. Fin genser og fin farge! Lurer på om jeg skal strikke den selv (en gang i fremtiden) så da var jo det frysetrikset verdt å ta med seg videre :)

  SvarSlett
 9. Genseren er kjempelekker,
  men må innrømme jeg får litt hetta av "angoraskyen", ser for meg veldig mye støvsuging :-)

  SvarSlett
 10. Takk for fine kommentarer!! Veldig fristet til å lage en til - kanskje i alpakka?

  SvarSlett
 11. Veldig frisk farge! Angrer på at jeg var kjedelig og valgte lysegrå! Og som sagt; synes genseren er finere med de endringene du har gjort -- litt mindre oversized og litt mer lengde gjorde seg.

  Jeg skal definitivt strikke en til genser på denne måten - i et annet garn. Lei av hår og lo overalt :-S Men myk er den :) Alpakka må jo være supert garn å bruke til denne (takk for påminnelsen, jeg skal sjekke ut DoktorIngrids alpakkaversjon :) Er dårlig på blogglesing for tiden....)

  Koselig at du linker ;)

  SvarSlett
 12. Rett og slett fantastisk. Og den fargen er bare helt skjønn! Skjønner at dette er en genser jeg rett og slett må strikke!

  SvarSlett
 13. Herlig den var! :) Fin farge også! :)

  SvarSlett
 14. En nydelig genser, og fargen var utrolig fin:)

  SvarSlett
 15. Rett og slett nydelig!
  Så lekker farge :) - hihi.. en rosa sky, ja det garnet røyter, men det er jo så herlig mykt!

  SvarSlett
 16. Nydelig genser i en nydelig farge!☺

  SvarSlett
 17. Kjempefin! Lagt opp til denne i dag, i str m, men kanskje jeg heller skal gå for str s. Er vel sånn ca 38 eller mellom s og m, og strikket løst. Hva ville du gjort? Takk for inspirerende blogg. Mvh Sigrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for ros;-) Tror jeg ville lagt opp til small da. Den er, som sagt, ganske vid.

   Slett
  2. Takk for svar. Tror jeg legger opp på nytt. Men ser nå at du også har brukt str 4, mens det er 4,5 i oppskriften. Hmmm.... det lukter prøvelapp her... er så kjedelig. Tusen takk for svar.

   Slett
  3. Det var pinne 3,5 og 4 i min oppskrift iallefall. Ja prøvelapp er egentlig en god idé. Det er så kjedelig når plaggene ikke blir som man har tenkt!

   Slett
 18. Jada... jeg er litt treig. Gibort premien ble først puttet i postkassen i dag, onsdag... Men no er den på vei til deg altså..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, den som venter på noe godt osv... :-)

   Slett
 19. Åh, denne var kjempefin, og SÅ søt i rosa! Jeg har strikket lue av angoragarnet, og jeg satt der med ull i nesa og munnen og øynene, men med en gang lua var ferdig, så var det heelt glemt, og nå kjenner jeg at jeg godt kunne tenke meg å strikke litt mer i angora, hihi ;)
  Kan tenke meg at genseren er nydelig å ha på :)
  God helg! Klem fra Martine

  SvarSlett
 20. Superlekker! Har lyst på en selv også, må bare psyke meg opp til angora-hår-i-nesa-strikkinga. Men frysetrikset hjelper virkelig.

  SvarSlett
 21. Heeelt nydelig!!
  holdt på å gå glipp av dette innlegget...
  Spent på om genseren blir mindre loete etterhvert.
  Har kjøpt mønster da jeg var hos Pickles :O)

  SvarSlett
 22. Den gensern så herlig ut! Frysertipse er jo kjempelurt, man lærer støtt og stadig noe nytt når man surfer rundt i bloggverdenen:)

  SvarSlett