tirsdag 20. november 2012

Nytt i bokhylla

Er så overinspirert om dagen! Har tusen planer og oppdager stadig nye mønstre og nytt garn jeg har lyst å prøve ut. Akkurat nå er det kun julegavestrikking som gjelder, men når "pliktarbeidet" er overstått - da skal jeg kose meg med nytt og spennende strikketøy!

Man vet jo aldri hvem som detter innom bloggen så jeg får vente med å vise frem julegavene til de er pakket opp av mottakerne. Kan heller vise frem mine siste tilføringer til strikkebiblioteket.Knit for your kid er et fint lite hefte av den danske strikkedesigneren Susi Haumann. Har fra før  All you knit is love, av samme forfatter, som inneholder mange fine oppskrifter til baby. I dette nye heftet er størrelsene fra to til seks år. Første prosjekt ut tror jeg må bli denne islenderen til lillebror:

Bilde lånt fra Ravelry her

Også kom jeg plutselig over en ny norsk strikkebok som jeg egentlig hadde tenkt å ønske meg til jul men klarte ikke å vente.


Klassisk barnestrikk heter den, og er av Tove Fevang. Dette er en samling av gamle strikkemønstre fra Sandnes Uldvare, til barn fra 2-8 år. Har mang en gang tenkt på at garn/mønsterprodusentene som har holdt på så lenge burde dykke ned i det rikholdige arkivet og relansere noen gamle mønstre. Endelig noen som gjør det. Her var det mange godbiter - fine rundfellingsgensere og herlig retro mønsterstrikk! Frøkna og frøet viste forresten frem en herlig genser med reinsdyr bloggen sin - strikket av hennes bestemor i 1957. Mønsteret er med i denne boka:-)

Og strikkelista blir bare lengre og lengre...men først så var det de julegavene...

21 kommentarer:

 1. Det så ut til å være noen fine strikkebøker! Koselig og inspirerende blogg du har, legger meg til som følger:-) Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
 2. Jeg er også såå inspirert for tiden, men sitter å sliter med noen raggsokker (kjedelig). Det er det aller siste pliktstrikkingen for i år, etter det skal jeg bare kose meg med ting til meg selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, bra vi er flere som bedriver pliktstrikk.

   Slett
 3. Svar
  1. Ja, ikke sant! Tar med på kontoret en dag:)

   Slett
 4. Det ser ut som en kjempefin bok! Jeg er imponert over at du strikker så masse julegaver, selv har jeg ti tusen ting jeg har planer om å strikke til barna og ev til meg selv NÅ, så det ser ikke ut til at det blir så mange julegaver akkurat...

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir ikke så mange hjemmestrikkede julegaver, men tantebarna og noen til må få:) Har jo også titusen ting jeg vil strikke til barna og meg selv i tillegg:P

   Slett
 5. Så fine bøker! Har ikke fulgt med på strikkebokutgivelsene i det hele tatt, og dette var jo to supre tips som jeg skal ønske meg! Den plogemannen var jo så morsom!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er jo fine julegaveønsker:)

   Slett
 6. Jeg gleder meg også til pliktjulegavestrikkingen er over....!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvorfor gjør vi dette år etter år egentlig? Men, det er jo veldig koselig å gi bort noe hjemmestrikket da!

   Slett
 7. Den øverste boka kjøpte jeg til mamma i julegave + garn. Tror det er lite sannsynlig at hun detter innom bloggen din før jul og ser det Ü Men det var SÅ mye fint i den boka!
  Og det med gamle mønster har vi jo snakket om noen ganger. For ei gullgruve, og fint at det gis ut på nytt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant! Likte begge bøkene så godt:-)

   Slett
 8. Overinspirert er ordet her også :O)
  Det er jo såååå mye fint man kan strikke, men vi inspireres gjerne på nytt, hehe.... og listen vokser bare nedover. Nydelige ting du viser frem her, kanskje noe å skrive på ønskelisten....

  SvarSlett
 9. Hei, Så koselig at du vil følge min blogg. Legger meg til hos deg! Strikking er gøy! Den ene genseren over var veldig fin! Ha en fin kveld, hilsen fra Lill

  SvarSlett
 10. Åh, kjekke bøker! Susie Haumanns bøker er begge i hus, og jeg har store planer om å strikke mye fra begge to. Har allerede begynt med babyboka, men barneboka hadde også mye lekkert. Klassisk barnestrikk ser veldig fin ut den også!

  SvarSlett
 11. Knit for your kid ser kjempefin ut! Bare forsiden ser veldig fristende ut :) Det er bare at jeg er helt elendig på fargemønster, bortsett fra striper. Er det fortsatt vits i for meg å invistere i denne da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det absolutt:) Det er kun den ene genseren som er i flerfarget mønsterstrikk, ellers er det mye annet fint:)

   Slett
 12. Har du prøvd det garnet hun har brukt eller? Ser de selger begge deler hos pinnsvindesign.no... Var veldig fristende da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har prøvd Isager højlandsuld en gang. Veldig deilig og lett garn, minner mye om Shetland Soft fra Malsen og Mor og Supersoft fra Holst hvis du har prøvd noen av de:-)

   Slett