søndag 5. august 2012

Til en liten ny

Min bror og hans samboer venter sin førstefødte i januar og da må strikketante lage en liten kolleksjon til den lille nye.

Nå har jeg planer om å gjøre et lite innhogg i lageret mitt av totråds merinoull fra Nøstebarn. Liker dette garnet veldig godt selv men det blir ofte valgt bort til fordel for vaskbare mykere garn når jeg strikker barselgaver til andre. Mammaen til det kommende tantebarnet tror jeg setter veldig pris på at det er et ubehandlet og miljøvennlig garn så da tror jeg det er midt i blinken!Jeg har begynt på det klassiske men akk så kjedelige Nøstebarn-teppet. En evighet av luftig rettstrikk skal bli et deilig lett babyteppe.

12 kommentarer:

 1. Det kommer du ikke til å angre på - tepper i myk og ubehandla ull er helt topp for nye små :) Kjempefin farge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja helt enig - det er det beste:-)

   Slett
 2. Jeg elsker det teppe! Jeg fikk hele to stykker av en venninne da småtikken ble født. Grønnfargen du har valgt er helt nydelig!

  SvarSlett
 3. Nyyydelig grønnfarge, og de teppene er bare gull verdt. Jeg har laget snart 20 stk til venninnebabyer, og alle skryter av at sånne tepper er knallkjekt til småttiser. Men kjedelig jobb ja! Jeg anbefaler å strikke på tvers fra hjørne til hjørne, men det gjør du kanskje allerede? ja, og så er det perfekt strikk å ha med i bil, på tog og på fly. Da vokser det nesten uten at du trenger å tenke på det! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, 20? Imponert! Har bare laget et før og det var såvidt jeg kom i mål. Men, det har blitt brukt utrolig mye så det var virkelig verdt det!

   Slett
 4. For en herlig grønnfarge :) Har sett på oppskriften i min nye nøstebarn bok, deilig teppen men åå så kjedelig den ser ut :P

  SvarSlett
 5. Heldige tantebarn du har - et sånt teppe er jo nærmest obligatorisk i nyfødtgarderoben! Vesten under var også helt skjønn!

  SvarSlett
 6. Nøstebarnteppet er kjedelig å strikke, men SÅ verdt det! Har brukt det så mye til frøkna mi, at det har blitt hullete, og blitt lappet og sydd sammen her og der..
  Har strikket flere tidligere, og syns det er litt mindre kjedelig om man begynner i et hjørne, som det ser ut som du har gjort?

  Og den grønnfargen er så fin!:)

  SvarSlett
 7. Kjedelig er det kanskje, men det er nærmest et "must" til nye babyer. Vi hadde 2 slike, pluss noen andre ullpledd, og alle er veldig godt brukt!

  SvarSlett
 8. Takk for fine kommentarer:-) Ja strikker fra hjørne til hjørne - det gjør det litt mer spennende;-)

  SvarSlett
 9. Hahaha... Jeg har tenkt det så ofte, særlig nå om dagen, det rillesgrikkgreiene er noe skikkelig lureri! Jeg tror det skal være så enkelt og kjekt hver gang, men du verden så langtekkelig det kan være mens man holder på... Den grønnfargen var vanvittig fin altså! Tenker mottakerne blir takknemlige! Til de nærmeste babyene i min familie har jeg gjort som deg. Strikket opp en masse greier. Tradisjonen min har vært å legge det oppi sånne gode gamle pappkofferter som vi hadde i barndommen du vet... Men nå er det jammen meg lengre mellom hver baby...

  SvarSlett